Speltips Rumänien – Tyskland 28/3: Gruppfinal

Axel Sjödin Publicerat: 27 mars 2021

En tidig potentiell gruppfinal spelas mellan Rumänien och Tyskland i grupp J under söndagen där Die Mannschaft är klara favoriter till att toppa gruppen.

Rumänien - Tyskland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tyskland vann sin öppningsmatch mot Island bekvämt med 3-0 och skickade ut en signal till resten av gruppen om att förstaplatsen lär bli svår att ta från tyskarna. Island är enligt rankingen det lag som ska utmana tyskarna, men Rumänien har också goda chanser att slåss om andraplatsen i gruppen.

Tyskland hade en 2-0 ledning mot Island redan efter sju minuter in i den första halvleken och var egentligen aldrig riktigt testade i öppningsmatchen. Med 82% i bollinnehav och en stabil ledning redan från början så blev det aldrig svettigt riktigt och efter att Ilkay Gundogan punkterade matchen med 3-0 i början av andra halvleken så lugnade tyskarna ned tempot lite också och tryckte inte på för ett fjärde mål.

Joachim Löw har många alternativ att välja mellan inför matchen mot Rumänien. Han lär i alla fall inte vila några spelare inför den sista matchen mot Nordmakedonien på onsdag då det är den lättaste av de tre som de ställs inför under landslagsuppehållet.

Toni Kroos, Niklas Süle och Robin Gosens lär inte komma till spel i alla fall. Den förstnämnda är helt borta med skada och de två andra är tveksamma till spel och troligtvis kommer Joachim Löw inte riskera någonting i en match där de redan är tunga favoriter.

Spännande öppning för Rumänien

Rumänien hade en något skakigare öppning på sitt VM-kval jämfört med Tyskland. Rumänerna såg först ut att gå mot en stabil seger hemma mot Nordmakedonien då de hade en tvåmålsledning med under tio minuter av ordinarie tid. Därefter blev det kaos i matchen nästan då Nordmakedonien fick in två mål på två minuter och chockartat hade kvitterat i den 83:e minuten.

Rumänien svarade lika snabbt dock och endast två minuter senare hade Ianis Hagi gett Rumänien ledningen återigen och skräckminuterna var över. De fick med sig sina tre poäng tillslut trots att många rumäner nog satte kaffet i halsen hemma i TV-sofforna. Det var allt annat än en stabil vinst, men tre poäng är tre poäng.

Rumänien lär nog ställa upp med samma lag som slog Nordmakedonien tidigare i veckan. Trots att Tyskland kanske roterar lite spelare så lär vi nog få se en anstormning tidigt i matchen precis som vi såg mot Island. Tyskarna lär nog inte släppa på gasen förrän de har ett par måls ledning och kvalitetsskillnaden mellan lagen är så stor att de rimligtvis också kan ha det som matchplan.

Med tanke på hur Tyskland körde järnet från start redan mot Island och förväntas göra detsamma här så känns ett halvtid/fulltidspel på Tyskland som ett givet spel för de 1.90 som erbjuds på Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tyskland halvtid/fulltid
Odds: 1.90
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: