Speltips Ryssland – Kroatien 1/9: Gruppfinal

Axel Sjödin Publicerat: 1 september 2021

Onsdagskvällen bjuder på ett toppmöte från grupp H där Ryssland och Kroatien som toppar gruppen gör upp om förstaplatsen.

Ryssland - Kroatien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen var med i EM tidigare i sommar men ingen av dem kan nog ha varit särskilt nöjda med utgången. Ryssland föll redan i gruppen och för Kroatien tog det stopp i åttondelsfinalen mot Spanien som blev övermäktiga.

Med all förmodan kommer i alla fall Kroatien att få chansen att revanschera sig i VM nästa år då de är favoriter att toppa gruppen mot Ryssland. Det gäller dock att åtminstone få med sig poäng från Moskva nu på onsdagen om de vill vara säkra på den saken.

Kroatien tillhör fortfarande en av fotbollsvärldens starkaste nationer med sin gyllene generation som fortfarande har en del krut i sig och som bitvis fyllts på med yngre lovande spelare. Många gjorde dock misstaget att överskatta dem under EM då de hade nått en VM-final vid det senaste mästerskapet innan dess, men de är tyvärr inte alls lika vassa som de var då.

Vid VM 2018 stod många av deras bästa spelare på toppen av sina karriärer och deras galet starka mittfält kompletterades dessutom offensivt av en viss Mario Mandzukic som gav laget den spets de numera saknar.

Utan en pålitlig målgörare längst fram så kommer resultaten att variera en del vilket har gått att se under årets gång. Förutom de två sista matcherna i VM så har de haft stora problem med målskyttet. Bara ett mål mot Cypern i kvalet och i öppningsmatchen av kvalet blev de nollade när de förlorade mot Slovenien med 0-1 trots att de dominerade matchen.

FÅ 100 KRONOR TILLBAKA OM DU FÖRLORAR PÅ DITT FÖRSTA SPEL! 888sport har börjat storsatsa på Sverige och som ny kund för du möjlighet att spela riskfritt på ditt första spel. Satsa 100 kronor och få tillbaka insatsen om du förlorar. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos 888sport!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ryssarnas brister synliggjordes i somras

Rysslands försvarsspel har dock verkligen inte imponerat och möjligen kommer Kroatien undan här utan någon målmaskin där fram. Som vi var inne på tidigare så imponerade inte heller Ryssland under EM och de blev överkörda av både Belgien och Danmark i gruppspelet.

Målskillnaden 2-7 och en enda vinst mot Finland är inte mycket att hurra över för ryssarnas del. Särskilt då de precis om Kroatien hade ett lyckat VM 2018 där de slog ut Spanien för att nå kvartsfinal och faktiskt föll mot just Kroatien efter straffdramatik.

Att se detta Ryssland nå så långt i en turnering igen känns väldigt osannolikt då deras brister blev väldigt uppenbara i somras. De saknar stjärnglans i laget bortsett från Monacos Aleksandr Golovin och har visat att de har väldiga problem i defensiven som både Belgien och Danmark var snabba med att utnyttja under EM.

Matchen mot Finland som de vann med 1-0 är faktiskt den enda av deras åtta senaste tävlingsmatcher som de inte släppt in mål på och det inkluderar möten mot bland annat Malta och Slovenien. Deras trebackslinje av högst mediokra inhemska spelare kommer få det väldigt svårt mot Kroatien högst troligen.

Oddsen för matchen är förvånansvärt jämna, även om Ryssland brukar vara vassare på hemmaplan. Att Luka Modric är skadad kan säkerligen vara en faktor som spelar in, men Kroatiens mittfält är starkt ändå och Atalantas Mario Pasalic är ingen dålig ersättare från bänken.

I övrigt är det Ante Rebic som inte är med i truppen och för Rysslands del så är de båda anfallarna Artem Dzyuba och Aleksandr Sobolev borta, vilket bör göra Ryssland lite mindre farliga offensivt. För 2.63 hos 888sport känns i alla fall det raka spelet på Kroatien inte dumt här då de är en klass över Ryssland med eller utan Modric.

  Rygga spelet hos 888Sport – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kroatien vinner
Odds: 2.63
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: