Speltips Ryssland – Sverige 8/10: Träningslandskamp

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Jordan Larsson och Alexander Isak ser ut att starta som anfallare när Sverige möter Ryssland torsdagen den 8 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är full fart som gäller i landslagsfotbollen runt om i Europa och världen just nu, med ett intensivt landslagsuppehåll under oktober månad. Faktum är att det här blir ett uppehåll som är snäppet längre än ordinarie uppehåll, och det gör att många lag hinner få in tre matcher.

Anledningen till det är att det ska spelas semifinaler i EM 2021-playoff mellan lagen som ännu inte kvalificerat sig. Men det har som bekant såväl Sverige som Ryssland gjort, varpå man nu får chansen att spela en extra träningslandskamp under uppehållet.

Janne Andersson har velat ha det länge, och lär formera ett lag med många debutanter, och en startelva som inte alls påminner om den som kommer att spela mot Kroatien när det sedan är dags för UEFA Nations League igen senare under uppehållet.

Men med det sagt är det viktigt att göra det bra mot Ryssland, och Sverige lär försöka ta tillfället i akt att låta nya spelare visa framfötterna.

Däremot är det inte helt enkelt att förutspå vilket lag som tar sig an matchen på bäst sätt. Min känsla är dock att det blir en ganska öppen historia just eftersom inget av lagen har ett smack att förlora här.

Målspelet hämtas

Den svenska landslagstruppen består av en rad spännande spelare, och inför den här samlingen har Janne Andersson kallat inte mindre än 28 spelare till samlingen. Men det är tänkt att ett par namn kommer att lämna laget redan efter torsdagens match borta mot Ryssland.

Det här är för övrigt en match som var tänkt att spelas på svensk mark, men på grund av coronarestriktioner och icke-besked från myndighetshåll har man valt att flytta matchen till rysk mark i stället. Det försvårar förberedelserna för Sverige, och inte minst inför UEFA Nations League innebär det en liten nackdel för laget och spelarna.

Men det kan vara så att ett par tunga spelare inte ens följer med till Ryssland. Där är det redan uttalat att man tänker lyfta fram andra typer av spelare, däribland debutanter som Jordan Larsson exempelvis. Det känns som ett optimalt läge för den typen av spelare att faktiskt få visa framfötterna.

Ryssland resonerar troligen på ett liknande vis, men här ska jag ärligt säga att jag inte har samma koll på vilken startelva som de kommer att formera. Vad man däremot kan konstatera är att Sverige ofta gjort ganska bra insatser när man luftat nya spelare. Det finns en tydlig organisation att falla tillbaka på, som gör att man ofta gör stabila insatser oavsett.

Min känsla är att matchen blir lite mer öppen – lite mer avslappnad – när det bara är en träningslandskamp. Det bör tala för mål framåt.

Över 2 mål (asian handicap) spelas till 1,61 gånger såsen hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos comeon – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,61
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 18:15, torsdag 8 oktober 2020
TV:  tvtolv logo  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: