Speltips Schweiz – Italien 5/9: Mycket på spel

Axel Sjödin Publicerat: 5 september 2021

Italien har chans att ta ett stort kliv närmare VM om de slår grupptvåan Schweiz på bortaplan.

Schweiz - Italien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en helt magisk sommar för italiensk del så var de i torsdags tillbaka till vardagen där de mötte Bulgarien på Stadio Artemio Franchi i Florens. Många hade förväntat sig en enkelt vinst, men efter Federico Chiesas vackra öppningsmål så lyckades bulgarerna kvittera. Det var Italiens första insläppta mål under kvalprocessen som hittills hade varit perfekt med tre raka 2-0-vinster.

Det är kanske inte så konstigt om italienarna är lite mätta efter sommarens framgångar och det är inte heller otänkbart att de hade bortamatchen mot Schweiz i tankarna när de klev in på gräsmattan i Florens.

De ställde dock inte upp med någon B-betonad elva däremot, men var på klassiskt italienskt vis lite slappa i kvalspelet. De är åtminstone historiskt kända för att göra det minsta möjliga för att ta sig vidare och sedan spela som bäst när det väl gäller.

Under Roberto Mancinis ledning har dock lägstanivån höjts får man säga och de bör trots allt ses som klara favoriter när de besöker Schweiz nu under söndagskvällen.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Schweiz har chansen att ta kommando i gruppen

Hemmalaget har i sin tur inte hunnit spela någon officiell tävlingsmatch under detta landslagsuppehållet ännu då de inledde med en vänskapsmatch mot Grekland som de vann med 2-1. Inget av lagen ville dock slita ut sina bästa spelare inför de faktiskt tävlingsmatcherna som väntar så resultatet är på många sätt intetsägande.

Matchen mot Italien kommer betyda väldigt mycket för Schweiz chanser att avancera. De har faktiskt hittills bara hunnit spela två matcher där de vunnit båda, medan Italien har hunnit spela fyra. I nuläget befinner de sig alltså fyra poäng bakom Italien med två matcher till godo och söndagens match kommer att ha väldigt stor påverkan på hur tabelläget kommer se ut framöver.

De båda lagen mötte varandra under gruppspelet i EM där Italien genom två mål av Manuel Locatelli och ett tredje av Ciro Immobile enkelt kunde plocka hem trepoängaren i en 3-0-vinst.

Riktigt så lätt kommer de kanske inte få nu på bortaplan i Schweiz, men båda lagen är medvetna om matchens betydelse och kommer knappast att spara på krafterna.

Mancinis Italien har dock inte förlorat sedan sommaren 2018, vilket innebär 31 raka matcher utan förlust sedan dess. Schweiz kommer med andra ord att få det väldigt svårt att ta kommando i gruppen. Som sagt så har Italiens lägstanivå höjts en bra bit under Mancini och jag tror att de kan studsa tillbaka med en vinst mot Schweiz här i denna ödesmatch. För 2.05 hos Campobet är det i alla fall klart godkända odds med tanke på hur bra Italien sett ut under hela sommaren och hur det gick sista de båda lagen möttes.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Italien vinner
Odds: 2.05
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: