Speltips Schweiz – Nya Zeeland 30/7: Avgörande

Axel Sjödin Publicerat: 29 juli 2023

Den sista gruppspelsomgången inleds och det är spänt in i det sista i grupp A då Schweiz och Nya Zeeland möts i den sista omgången.

Schweiz - Nya Zeeland

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Den här matchen förmodades bli avgörande redan på förhand, men då snarare om andraplatsen bakom Norge istället för om gruppsegern. Vi har fått se många skrällar från den här gruppen redan, vilket gör att det blir väldigt spännande att följa den sista gruppspelsomgången då alla lag har chansen att ta sig vidare.

Schweiz står på fyra poäng och har väldigt goda chanser att säkra gruppsegern med ett kryss, medan Nya Zeeland behöver en seger för att vara helt säkra på avancemang. Värdnationen tog sin första seger i VM-sammanhang någonsin då de överraskande lyckades slå Norge i öppningsmatchen. De hade därefter ett drömläge att boka sin plats i slutspelet mot den förväntade gruppjumbon Filippinerna, men de lyckades aldrig få hål på dem och fick istället 0-1 i baken som de aldrig lyckades vända.

Det är nog fortfarande oerhört bittert att de inte lyckades göra bättre ifrån sig mot Filippinerna när de redan hade lyckats vinna den svåraste matchen i gruppen. Nu väntar en lurig match mot Schweiz där endast en seger räcker ifall de ska ha allt i egna händer.

Nya Zeeland är inte ett bra fotbollslag, men har trots allt varit det bättre laget i båda matcherna som de spelat hittills. Nu återstår det att se ifall de pallar trycket mot Schweiz.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Schweiz är säkra defensivt

Ett oavgjort resultat räcker som sagt för att Schweiz ska avancera, och så länge inte Filippinerna tar en oväntad seger mot Norge så räcker poängen även till gruppseger. Schweiz är inte ett återkommande inslag i VM-sammanhang då detta är deras blott andra VM, och ett avancemang från gruppen hade varit historiskt för dem.

Deras seger mot Filippinerna var högst väntad, men det mållösa krysset mot Norge var en bra prestation från Schweiz, som behövde förlita sig på en stabil insats från Gaëlle Thalmann i målet för att hålla undan norskorna.

Under uppladdningen inför VM har de fått med sig ett flertal mållösa kryss, och defensivt har de sett någorlunda stabila ut. Det kommer att bli tufft för Nya Zeeland att få hål på ett defensivt stabilt Schweiz som lär vara väldigt nöjda med ett kryss i den här matchen.

Schweiz är rättmätiga favoriter i mitt tycke och därmed kombinerar vi dubbelchansen 1X med ett spel på under 2,5 mål för 1.87 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: TIPS
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, söndag 30 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo