Speltips Schweiz – Rumänien 19/6: Gruppfinal

Axel Sjödin Publicerat: 19 juni 2023

På måndag utspelar sig ett toppmöte från grupp I mellan Schweiz och Rumänien på schweizisk mark.

Schweiz - Rumänien

New Customers Only. 18+. T&Cs Apply. begambleaware.org

Det går, utan större svårigheter, att argumentera för att gruppen är den klart svagaste i EM-kvalet, men det gör den också öppen och spännande för alla inblandade lag. Schweiz är storfavoriter till gruppsegern och har hittills levt upp till förväntningarna med tre raka segrar. Rumänien lär vara ett av lagen som slåss om andraplatsen och än så länge har de fått en fullt godkänd start med sju poäng på tre matcher, vilket gör dem till klar grupptvåa med tre poäng ned till Israel.

Rumäniens två vinster såhär långt har emellertid kommit mot lättast möjliga motstånd i form av gruppens två slagpåsar, Vitryssland och Andorra. I Pristina tog det dock stopp mot Kosovo och de båda lagen spelade en mållös match i fredags. Det återstår fortfarande att se hur Rumänien kommer att prestera mot bättre motstånd, men av det vi fick se mot Kosovo var det inte särskilt lovande – det är tur för dem att konkurrensen i gruppen är väldigt svag.

Rumänien är knappast någon större fotbollsnation, och de saknar stjärnspelare som kan ta dem till nästa nivå. Men lägstanivån i startelvan är åtminstone ganska bra, med ett flertal spelare från topplag i Serie B och den inhemska ligan som stomme. När Israel och Kosovo då är deras främsta utmanare kan det gå vägen, men de lär nog få det tufft borta mot Schweiz.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Schweiz är klart bäst i gruppen

Måndagens hemmalag är som sagt tunga favoriter till att knipa förstaplatsen i gruppen och hittills har allting gått enligt plan för schweizisk del. Även de har lyckats besegra de två bottenlagen i gruppen, men har även tagit en övertygande 3-0-seger hemma mot Israel, där kvalitetsskillnaden var väldigt uppenbar.

I fredags fick de bara med sig en 2-1-vinst borta mot Andorra, men resultatet speglade inte direkt matchbilden, och Schweiz borde nog ha lyckats vinna med större siffror än så sett till spelet. Även om Schweiz inte har samma högsta höjd som många andra förstaseedade lag är de väldigt svårslagna och på hemmaplan ska de helt enkelt bara klara av att städa undan ett lag som Rumänien.

Schweiz släppte till ett mål senast, men har inte alls släppt till mycket chanser i kvalet än så länge och bör nog kunna hålla nollan mot ett Rumänien som inte fick hål på Kosovo senast. Hemmalaget är tunga favoriter, men kombinerar vi den raka ettan med att de lyckas hålla nollan får vi ändå ett intressant odds på 2.10 gånger pengarna hos Bet365, vilket blir vårt spel till matchen.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Schweiz vinner mot noll
Odds: 2.10
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, måndag 19 juni
TV: 
Stream:  viaplay logo