Speltips Schweiz – Spanien 5/8: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 4 augusti 2023

Tidigt på lördagsmorgonen drar åttondelsfinalerna i VM igång med mötet mellan Schweiz och Spanien.

Schweiz - Spanien

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Spanien gäller som klara favoriter inför världsmästerskapets första åttondelsfinal, även om det var Schweiz som vann sin grupp och inte Spanien. Både grupp A och grupp C bjöd på överraskningar, men Schweiz har ännu inte mött ett motstånd av Spaniens kaliber. De lär förmodligen få det svårt att hävda sig mot en av de stora turneringsfavoriterna.

Schweiz lyckades toppa grupp A utan att imponera, vilket de har varit relativt ensamma om i det här mästerskapet. Jag vill hävda att deras grupp var den klart svagaste i mästerskapet, och att Schweiz knappt förtjänade att ta sig vidare från den. De var överlägsna mot ett svagt Filippinerna i öppningsmatchen, och därefter tog de sig vidare genom två raka mållösa kryss mot Norge och Nya Zeeland där motståndarna var de som skapade klart mest i båda fallen.

Man får åtminstone ge lite beröm till deras försvarsspel, då Schweiz är ett av bara tre lag som ännu inte har släppt in mål i turneringen. Men offensivt har de inte haft mycket att komma med efter deras möte mot Filippinerna. De lyckades inte skapa mycket av värde mot varken Norge eller Nya Zeeland, och kan man inte skapa målchanser mot Nya Zeeland kommer man inte komma långt i slutspelet – gruppsegrare eller ej.

Schweiz är ett av de svagare lagen kvar i turneringen, och det kommer att krävas ännu en stark defensiv insats ifall de ska ha en chans på lördag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förlusten mot Japan lämnar obesvarade frågor

Spanien var en av de stora förhandsfavoriterna tillsammans med England och USA, och har bibehållit det favoritskapet, trots en storförlust mot Japan i gruppspelet. Eftersom det stod klart redan innan att grupptvåan skulle få en enklare motståndare i form av Schweiz, medan gruppsegraren skulle ställas mot Norge, så var det något udda förutsättningar inför gruppfinalen som utspelade sig mellan Japan och Spanien.

Japan valde att rotera truppen något, men Spanien behöll i stort sett hela sin startelva och riskerade också sin stora stjärna Alexia Putellas som har dragits med skadeproblem. Ändå var det Japan som körde över spanjorskorna med 4-0. Spanien hade nästan 80% av bollinnehavet och blev sönderkontrade av japanskorna, som verkligen lade mål på allt de skapade. Resultatet speglar kanske inte riktigt matchbilden, men blottade trots allt en uppenbar svaghet i det spanska lagbygget.

Schweiz besitter dock inte Japans kvalitet och det är svårt att se detta sluta med något annat än en spansk seger. Schweiz har som sagt haft väldigt svårt att skapa något framåt av värde, men har varit trygga defensivt. Vi spelar därmed på att Spanien vinner och att matchen slutar med under 3,5 mål för 1.96 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien & under 3,5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Betinia
Spelstopp: 07:00, lördag 5 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo