Speltips Schweiz – Ukraina 17/11: Dagens bästa match

Simon Pålsson Publicerat: 17 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Schweiz eller Ukraina kommer att ramla ner till B-divisionen den 17 november 2020. Vi rekar med odds inför mötet i UEFA Nations League.

  Rygga vårt speltips hos betway!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway.

Det går inte att klaga på spänningshalten inför tisdagens möte mellan Ukraina och Schweiz i den sista omgången av det gruppspel som nu pågår i UEFA Nations League. Efter fem spelade omgångar ska allt till att avgöras.

Ukraina gick in i novembersamlingen med en liten avlägsen dröm om att konkurrera om gruppvinsten efter att ha tagit sex poäng på de två första omgångarna, och därigenom skaffat sig slagläge i toppskiktet. Men efter förlusten mot Tyskland, och efter att Schweiz tog poäng mot Spanien, är det nu vidöppet inför den sista omgången.

Helt plötsligt kan faktiskt ukrainarna helt tappa sin status i A-divisionen och nu sluta sist i gruppen. Det enda som fattas är att man förlorar den sista matchen, borta mot ett Schweiz som var väldigt nära att ta poäng mot Spanien.

Då gav man bort två straffar, tog ledningen med 1-0 och såg ut att gå till tre pinnar. Men i slutskedet av matchen kunde spanjorerna till slut kvittera, efter att Sergio Ramos missat två straffar under matchen. En pinne räcker dock för att Schweiz ska ha allting i egna händer inför avgörandet på tisdagskvällen.

Högt odds på målspelet

Schweiz tog en poäng i den senaste omgången mot Spanien, men det såg länge ut som att man skulle ta alla tre som sagt. Det blev ett snöpligt poängtapp och ett synnerligen dyrköpt sådant om vi ser till hur skadesituationen i laget nu ser ut inför den sista omgången.

För Nico Elvedi och Remo Freuler, båda startade matchen senast, kommer inte att kunna spela det avgörande mötet med Ukraina. Anledningen är helt enkelt att båda är avstängda. Som om det inte vore nog med det är Gregor Kobel och Jordan Lotomba skadade sedan tidigare.

Men det här går ändå inte att jämföra med hur läget är i Ukraina, där truppen har drabbats av corona och där många spelare måste stå över den här samlingen av den anledningen. Ukraina såg ut att kunna slåss om en gruppseger här, men efter att ha förlorat senast mot Tyskland är den drömmen död.

Nu handlar det om att inte förlora mot Schweiz, och det får man försöka göra utan ett antal av sina viktigaste spelare. Om vi ser till skadelistan gäller det att hålla i alla hattar man har när jag nu rabblar upp namnen som inte kan spela.

Viktor Tsygnkov, Viktor Kovalenko, Serhiy Sydorchuk, Yevhen Shavhov, Vladyslav Supriaga, mykola Shaparenko, Denys Popov, Vitalii Mykolenko, Goergi Buschan, Oleksandr Karavaev och Andriy Yarmolenko. Det är spelarna som har covid-19 eller som är osäkra till att eventuellt ha det. Oleksandr Tymchyk, Artem Kravets och Viktor Korniienko kommer inte heller att kunna spela men av skadeskäl. Totalt rör det sig om 14 spelare från den ordinarie truppen som har fått slänga in handduken.

Båda lagen göra mål spelas till 1,85 gånger smeten hos Betway. Det känns som en vidöppen match som det ena laget måste försöka vinna vid varje givet tillfälle.

Schweiz - Ukraina

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway.

Jämför odds: