Speltips Senegal – Egypten 6/2: Efterlängtad final!

Axel Sjödin Publicerat: 6 februari 2022

På söndag är det äntligen dags för finalen i de afrikanska mästerskapen där Senegal möter Egypten.

Senegal - Egypten

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter ett långt mästerskap så ska äntligen en mästare krönas. Värdnationen Kamerun föll i semifinalen, men det är två värdiga finalister som ställs mot varandra på söndag kväll för att göra upp om guldet.

Senegal inledde turnering rätt trevande med en 1-0-vinst mot Zimbabwe följt av två mållösa kryss mot Guinea och Malawi. Det räckte dock för att säkra gruppsegern och väl i slutspelet så har Lejonen från Teranga lagt in en ny växel.

Under slutspelet har de mäktat med åtta mål och har vunnit varje match med två måls marginal. Motståndet har däremot inte varit det tuffaste då de har ställts mot Kap Verde, Ekvatorialguinea och Burkina Faso i den ordningen. De har mött flera av turneringens överraskningar på vägen och har varit favoriter inför varje möte.

Egypten blir det klart svåraste motståndet hittills, men trots detta så är de fortfarande ganska klara favoriter hos spelbolagen till att bli afrikanska mästare.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Egypten har trotsat oddsen

I motsats till Senegal så har Egypten haft nästan svårast möjliga väg till finalen. Egyptierna har dock inte direkt spelat någon glänsande fotboll, men trots detta så har de tagit sig hela vägen. En förlust i öppningsmatchen mot Nigeria gjorde att de slutade på andraplats i gruppen och därefter har de behövt ta sig förbi Elfenbenskusten, Marocko och Kamerun för att ta sig hit.

Vid varje steg på vägen så har Egyptens motståndare varit favoriter till att vinna, men varje gång så har Egypten med minsta möjliga marginal tagit sig vidare på något vänster ändå. Mot Elfenbenskusten krävdes det straffar efter en mållös match, mot Marocko lyckades de vända och avgöra på övertid och mot Kamerun blev det återigen en mållös match där Egypten tog sig vidare på straffar.

Det är två lag med stark defensiv som möter varandra på söndag. Båda har bara släppt in två mål under hela turneringen, men Egypten har fått freda sig mot betydligt tuffare motstånd.

Trots att de inte har imponerat spelmässigt riktigt så har Egypten verkligen visat prov på mental styrka då de vunnit två straffläggningar och har vänt ett underläge mot Marocko. Med tanke på deras motstånd hittills så är det väldigt lockande att återigen spela på att Egypten klarar av detta som underdogs. För 2.60 gånger pengarna hos Expekt spelar vi därmed på att Egypten blir afrikanska mästare.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Egypten blir mästare
Odds: 2.60
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: