Speltips Serbien – Skottland 12/11: Tät final

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Kvalfinal till EM 2021 står på schemat när Serbien spelar hemma mot Skottland i Belgrad torsdagen den 12 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Hela onsdagskvällen är fylld med träningslandskamper, men på torsdagen är det dags att fokusera på matcher som verkligen betyder någonting och som spelarna förmodligen har längtat efter att få spela.

Det ser nämligen ut att vara så fallet är, med tanke på att det finns upprepade exempel på spelare som antingen struntar i reserestriktioner, sina klubblags rekommendationer eller andra direktiv bara för att kunna spela matcherna. Det får man säga vad man vill om, men vi kan konstatera att det som nu ska avgöras är av yttersta vikt.

För det återstår fyra platser till EM 2021-gruppspelet nästa sommar och för lag som Serbien, Skottland och sex till finns det en sista chans att nå dit. Det är kvalfinaler som nu ska spelas. En enda, direkt avgörande, match med det ena laget som hemmalag, ska nu spelas.

Serbien gäller som klara favoriter enligt spelbolagen när man tar sig an Skottland, och det kan man kanske förstå. Det är ett namnmässigt starkare fotbollslag vi har att göra med, men över 90 minuter kan precis vad som helst hända.

Skottland har varit urstarka i UEFA Nations League så här långt, med två raka 1-0-vinster i oktober månad och en tung vinst mot Israel i playoff-semifinalen dessförinnan. Faktum är att laget står på svindlande 10 av 12 möjliga poäng i UEFA Nations League under hösten.

Serbien går inte lika starkt, men tog faktiskt en tung vinst mot Norge (!) av alla landslag i sin playoff-semifinal. Där gällde man som underdog (3,55 gånger pengarna på förhand ungefär) men vann ändå, efter förlängning.

Målspelet inför playoff-finalen

Serbien kommer troligen inte att kunna formera ett lag som har med Filip Djuricic och Milos Veljkovic. Det fanns stor osäkerhet kring tongivande spelare som Aleksandar Kolarov och Sergej Milinkovic-Savic, som hade en besvärlig resa från Italien framför sig, men det mesta pekar nu på att båda spelarna finns med i truppen till matchen.

Faktum är att Nikola Milinkevic och Dusan Vlahovic också har rest till den serbiska huvudstaden Belgrad från Italien, trots reserestriktioner, och därmed kan spela här. Det återstår att se vad det får för konsekvenser för spelarna hemma i Italien sen.

Det återstår att se hur laget kommer att formeras, men att spelare som Aleksandar Kolarov och Sergej Milinkovic-Savic nu finns med i detta avgörande läge kan bli helt vitalt för det här laget. Serbien måste vinna och ta den där Europaplatsen. Allt annat är en besvikelse.

Ryan Fraser och Grant Haley har inte kunnat åka med det skotska landslaget till den här matchen. Det ser ut som att Scott McTominay kommer bli viktig på mitten och efter ett par insatser för Manchester United på slutet lär mittfältaren vara i bra slag.

Det här är i mina ögon ett vidöppet möte eftersom Skottland är så svåra att slå, men Serbien är namnmässigt ett bättre fotbollslag.

Under 2,5 mål spelas till 1,60 gånger såsen hos ComeOn.

Serbien - Skottland

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: