Speltips Serbien – Ungern 7/9: Gruppfinal

Axel Sjödin Publicerat: 7 september 2023

Serbien och Ungern gör upp om viktiga poäng i toppen av grupp G under torsdagskvällens EM-kval.

Serbien - Ungern

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Både Serbien och Ungern är hittills obesegrade och står på sju poäng vardera inför torsdagens match. De har hamnat i en relativt svag grupp, och det är serberna som gäller som tunga favoriter att lyckas knipa förstaplatsen. Den som vinner torsdagens möte har i alla fall satt sig i ett väldigt bra utgångsläge inför den resterande delen av kvalet.

Undertecknad var en av de som flaggade för Serbiens potential i det förra världsmästerskapet, men de föll återigen platt som en pannkaka när det väl var dags för mästerskap. De har en trupp med oerhört mycket kvalitet, vilket de inte minst har bevisat i kvalsammanhang, men de har inte lyckats få ut det lilla sista som krävs för att vara med och utmana toppnationerna på riktigt. De vann inte en enda match i VM, trots de många stjärnspelare de har ute i Europa.

EM blir nästa mål, och nu är det också en ny generation som har börjat växa fram, med mycket potential även där. Det är fortfarande ett ungt landslag som har många år på sig att bli bättre, och nu gäller det att ta sikte på nästa Europamästerskap.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Serbien ska vara klart bättre

Ungern har trätt fram som det bästa laget bakom Serbien hittills efter att ha besegrat Bulgarien och Litauen, samt kryssat mot Montenegro. Som ni hör så är det knappast särskilt tuff konkurrens i gruppen, och att de har tagit sju poäng hittills säger inte särskilt mycket om Ungerns kvalitet.

Men en del kvalitet har de i alla fall, åtminstone i den kommande generationen som håller på att växa fram. Liverpools Dominik Szoboszlai är deras största talang och han görs sällskap av bland annat Milos Kerkez från Bournemouth. Men det finns fortfarande många luckor som fylls av spelare med lägre kvalitet, och spelare för spelare är de inte ens i närheten av serbernas nivå.

Serbien må kanske inte alltid leva upp till förväntningarna, men i en gruppfinal som den här så bör de ganska komfortabelt kunna ta tre poäng. Särskilt då både Dusan Vlahovic och Aleksandar Mitrovic är tillbaka i spel efter att ha dragits med lite skador under perioder. För 1.75 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på den raka ettan.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Serbien vinner
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, torsdag 7 september
TV: 
Stream:  viaplay logo