Speltips Slovakien – Portugal 8/9: Gruppfinal

Axel Sjödin Publicerat: 8 september 2023

Slovakien och Portugal gör upp om gruppledningen i grupp J i den sista matchen innan returerna börjar.

Slovakien - Portugal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har inte varit mycket konkurrens från annat håll i grupp J, och det har hittills varit tydligt att det är Portugal och Slovakien som är i en klass för sig. Under de fyra första omgångarna har Portugal skrapat ihop tolv poäng, medan Slovakien har kammat hem tio. Vinnaren av fredagens möte har därmed ett väldigt fint utgångsläge för att lyckas ta sig till EM.

Trots hemmaplansfördel för Slovakien så är Portugal väldigt klara favoriter inför fredagens match. Portugiserna har verkligen fått en drömlottning det här kvalet, och allt annat än en förstaplats i gruppen hade varit väldigt förvånande.

Det enda som potentiellt kan göra gruppen lite spännande är ifall Portugal skulle vinna på fredag samtidigt som Luxemburg vinner mot Island – något som hade gjort att Luxemburg kommit ikapp Slovakien på tio poäng.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bra inledning för Martínez

Portugal har sett bra ut under EM-kvalet, och den nya förbundskaptenen Roberto Martínez har fått en smakstart. Fernando Santos lämnade efter åtta år som förbundskapten, där han bland annat ledde laget till EM-guld 2016, men uttåget mot Marocko senast blev hans sista match på den portugisiska tränarbänken.

Martínez har ännu inte riktigt stött på tufft motstånd ännu, men hans landslag har åtminstone inte släppt in ett enda mål ännu, och har tagit max antal poäng hittills. De var dock väldigt nära att behöva dela på poängen på Island, men ett mål i den 89:e minuten från Cristiano Ronaldo ändrade på den saken.

Slovakien har i sin tur haft en bra poängskörd, men med tanke på vilket motstånd de har mött så kan man inte direkt påstå att offensiven har varit imponerande. Mållöst mot Luxemburg och en 1-0-seger mot Liechtenstein lär inte sätta skräck i det portugisiska försvaret, och när deras stora ikon Marek Hamsik har lagt skorna på hyllan så saknar de lite spets framåt. Stanislav Lobotka är en nyckelspelare, men stänger man bara ner honom finns det få andra alternativ på mittfältet.

För hela 2.20 gånger pengarna hos Betinia så spelar vi på att Portugal håller i sin nolla även på fredag samtidigt som de tar med tre poäng hem från Bratislava.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Portugal vinner mot noll
Odds: 2.20
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, fredag 8 september
TV: 
Stream:  viaplay logo