Speltips Slovenien – Danmark 19/6: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 19 juni 2023

Viktiga poäng står på spel då Slovenien möter Danmark på måndag i den väldigt jämna grupp H.

Slovenien - Danmark

New Customers Only. 18+. T&Cs Apply. begambleaware.org

Inför den fjärde omgången är det fyra lag som samtliga står på sex poäng och kampen om de två EM-platserna är helt öppen i nuläget. Både Slovenien och Danmark tillhör lagen med sex poäng, och har sällskap av Kazakstan och Finland i tabellen. Måndagens match blir därmed väldigt viktig i jakten på tunga poäng.

Slovenien fick en perfekt start på kvalet med en stark vändning borta mot Kazakstan och en någorlunda bekväm seger mot San Marino i matchen därefter. Inför den senaste omgången var de i ensam gruppledning, men i fredags kom första förlusten borta mot Finland där de föll med 0-2.

Utöver de två målen som Finland gjorde lyckades de inte skapa mycket av värde, Slovenien skapade flest chanser och styrde mycket av spelet, men det var effektiviteten som avgjorde mötet. De har fortfarande alla möjligheter att knipa andraplatsen, även ifall de skulle förlora mot Danmark, då de har hemmamatcher mot både Finland och Kazakstan kvar och spelmässigt har de varit det bättre laget mot båda deras största konkurrenter.

Ifall de lyckas hade det varit den första gången de lyckas kvala sig in till ett mästerskap sedan år 2000, men det är många matcher som återstår och en tuff match väntar nu på måndag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Danskarna måste hitta formen igen

Danmark lyckades studsa tillbaka med en 1-0-seger mot Nordirland, men det har fortfarande en del att bevisa efter att ha haft svaga resultat under det senaste året. De floppade rejält i VM och när de i slutet av maj tappade en 2-0-ledning mot Kazakstan till 2-3 gav det fog för viss oro för de Röd-Hvide.

Segern mot Nordirland kan inte direkt påstås ha varit särskilt övertygande heller, och de är fortsatt långt ifrån den nivå de visade upp när de totalt körde över sin VM-kvalgrupp. Kasper Hjulmand har fått fortsatt förtroende även efter VM, och med tanke på att de har fått en oerhört överkomlig grupp så ska han nog lyckas med uppgiften att ta Danmark till ännu ett mästerskap. Men frågan är om han kan leda dem tillbaka till den formen som tog dem så långt i EM sist.

Rasmus Höjlund kommer att vara en nyckel till att få Danmark att nå nästa nivå. Han gjorde samtliga fem av Danmarks mål i de två matcherna i mars, men har inte haft ett särskilt bra avslut på säsongen i Atalanta och fick för första gången i kvalet gå mållös senast. Slovenien borta är klart tuffare än Nordirland hemma, men det är trots allt svårt att lägga ett spel emot Danmark här. Danskarna har ett mycket bättre lag och den nivå de är på nu ska vara tillräcklig för att slå Slovenien. För 1.86 hos Betinia spelar vi därmed på den raka tvåan.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Danmark vinner
Odds: 1.86
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, måndag 19 juni
TV: 
Stream:  viaplay logo