Speltips Spanien – Costa Rica 21/7: Överlägsna

Axel Sjödin Publicerat: 21 juli 2023

En av de stora turneringsfavoriterna, Spanien, inleder sitt mästerskap med en mjukstart mot Costa Rica under fredag morgon.

Spanien - Costa Rica

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

På förhand är det inget som helst snack om vilket lag som förväntas gå segrande ur det första mötet från grupp C. Spelbolagen erbjuder nätt och jämnt pengarna tillbaka för ett rakt spel på spanjorskorna då de ställs mot ett Costa Rica som inte förväntas ta sig vidare från gruppen. Gruppen består i övrigt av Japan och Zambia som spelar sin första match på lördag.

Spanien är förmodligen den nation som har förbättrats mest under senare år, och har på kort tid blivit en av de stora nationerna även på damsidan. Men det har varit ett turbulent år för La Roja, som för ett år sedan fick se 15 spelare lämna landslaget i protest mot förbundet och tränare Jorge Vilda. Vilda är alltjämt kvar vid rodret och har byggt upp ett nytt, ungt lag som verkligen har börjat levererat.

De har fått tillbaka några viktiga kuggar från de spelare som lämnade tidigare, och har dessutom fått tillbaka Ballon d’Or-vinnaren Alexia Putellas från en längre skada. Putellas kommer att vara oerhört viktig för lagets chanser att utmana om titeln på riktigt, men oavsett hur hon lyckas prestera så ska de kunna ta sig vidare från grupp C utan några större bekymmer.

Detta unga spanska lag har imponerat i träningsmatcher inför VM och ser ut att gå in i turneringen med god form. Senast slog de Vietnam med hela 9-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tufft motstånd att vänta för Costa Rica

Costa Rica kämpade sig igenom CONCACAF-kvalet på ett starkt vis, för att nå sitt andra VM någonsin, men förhoppningarna om att ta sig vidare från gruppspelet kommer att bli tuffa att uppfylla. Hos spelbolagen är de tillsammans med Zambia det lag som förväntas göra upp om att undvika sistaplatsen, och med tanke på att de fortfarande inte har en professionell liga för damer är det inte konstigt att de har svårt att mäta sig internationellt.

Det ska väldigt mycket till för att de ska ha någonting att säga till om mot Spanien, men spelbolagen har lagt linan lite väl högt på hcp-spelen tycker jag. Detta är Costa Ricas bästa generation hittills och de har åtminstone hållit siffrorna nere mot både Kanada (0-2) och USA (0-3). De har inte förlorat med mer än fyra på tre år i nuläget.

Spanjorskorna har förvisso kört över ett par mindre nationer totalt inför VM, men med en halvskadad Putellas och lite premiärnerver så tror jag ändå att spelet på Costa Rica med +4,5 asian hcp har goda chanser att sitta för 1.93 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Costa Rica +4,5 hcp
Odds: 1.93
Bolag: Bet365
Spelstopp: 09:30, fredag 21 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo