Speltips Spanien – England 20/8: VM-final

Axel Sjödin Publicerat: 19 augusti 2023

VM närmar sig sitt slut, och det är äntligen dags för final mellan Spanien och England i Sydney.

Spanien - England

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det förväntas bli en oerhört jämn final mellan Spanien och England, och tillsammans med USA var det just dessa två länder som gällde som de stora förhandsfavoriterna. England tog sin första stora titel i fjol då de stod som europeiska mästare hemma på Wembley, och siktar nu på sitt första VM-guld någonsin.

Spanien gäller dock som väldigt knappa favoriter hos spelbolagen, vilket är anmärkningsvärt med tanke på deras högst begränsade framgångar tidigare. Spanien har aldrig tidigare kommit förbi åttondelsfinalen i VM och nådde bara kvartsfinalen i EM senast, där de blev utslagna av just England med 2-1 efter förlängning.

Men spanjorskorna har bevisat varför de tillhörde en av de stora favoriterna, trots bristen på tidigare framgångar. Utöver en mycket udda 0-4-förlust mot Japan i gruppspelet har de imponerat, och drog det längre strået mot Sverige senast.

Det blev en väldigt dramatisk semifinal med tre sena mål, men där Spanien till slut vann välförtjänt. Även mot Nederländerna var de det klart bättre laget, även om det krävdes förlängning för att skilja de båda lagen åt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Enkel väg till finalen

England har haft en drömlottning hela vägen till finalen då de lyckats undvika samtliga tuffa motståndare på vägen dit. Att de lyckats ta sig till final genom att slå Nigeria, Colombia och Australien är anmärkningsvärt, men de har lyckats och visade under EM i fjol att de har vad som krävs i stora mästerskap.

Det blev dock onödigt spännande redan mot Nigeria, då straffar krävdes för att skilja lagen åt, men sedan dess har det sett bättre ut. Tränaren Sarina Wiegman har uppenbart lyckats förvandla detta engelska lag, och detta är hennes fjärde raka final i stora mästerskap. Hon tränade tidigare också Nederländerna och ledde dem till final i det förra världsmästerskapet.

Inför finalen får England också tillbaka Lauren James som åkte på en avstängning efter sin stämpling mot Nigeria, men det är lite oklart huruvida Wiegman kommer att välja att starta med henne eller inte.

England har sett bra ut, men Spanien har trots allt imponerat mer, och har tagit sig förbi tufft motstånd för att komma hela vägen till sin första final. Vi spelar därmed på att Spanien tar hem sin första stora titel för 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Spanien vinner titeln
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 12:00, söndag 20 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo