Speltips Spanien – Italien 15/6: Nations League semifinal

Axel Sjödin Publicerat: 15 juni 2023

På torsdag väntar den andra semifinalen i Nations League mellan Spanien och Italien, som båda lagen har haft lite bekymmer under senare tid.

Spanien - Italien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Trots att de båda vann sina respektive grupper i Nations League har det inte sett helt lika bra ut under EM-kvalet därefter och det råder en del tveksamheter kring båda lagen. Italien missade som bekant VM efter ännu ett bottennapp under kvalprocessen, men Roberto Mancini har trots det fått förnyat förtroende för att leda Gli Azzurri. Det har däremot inte Luis Enrique som fick lämna sitt uppdrag som förbundskapten efter Spaniens uttåg mot Marocko i åttondelsfinalen.

Luis de la Fuente är mannen som nu hoppas kunna leda Spanien till nya framgångar, och torsdagens semifinal blir hans tredje match som förbundskapten. Han kommer senast från det spanska U21-landslaget och fick inte någon vidare lång smekmånad som förbundskapten för La Roja. De vann planenligt med 3-0 hemma mot Norge i det första mötet, men föll sedan överraskande mot Skottland med 0-2 i den efterföljande EM-kvalmatchen.

Problemen gick att känna igen från Luis Enriques tid, då de hittills har dominerat bollinnehavet, men inte har sett särskilt vassa ut offensivt. Mot Skottland fick de, trots 75% bollinnehav, bara iväg tre avslut på mål och lyckades inte komma till särskilt vassa chanser.

Även om det bara är en match så låter inte de spanska medierna vänta på sig, och höll inte tillbaka på kritiken. Det lär därmed bli viktigt att studsa tillbaka mot en stor nation som Italien för att ge de la Fuente lite arbetsro.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Italien är trubbiga framåt

Även Italien har en del offensiva problem, men det härstammar först och främst i ett bristande spelarmaterial. Det var längesedan ett italienskt landslag hade så få offensiva alternativ att tillgå, och det har märkts både i förlusten mot England och i den föga imponerande 2-0-segern mot Malta hittills i EM-kvalet.

Ciro Immobile har inte varit lika vass i Lazio i år, och har sällan levererat i landslagssammanhang ändå. Att de har behövt leta efter anfallsalternativ bland utländska spelare med italienskt ursprung är rätt talande. Även om Mateo Retegui från argentinska Tigre säkerligen kan bli en spännande spelare i framtiden så är han ett kvitto på Gli Azzurris desperation.

Landslaget ser ganska annorlunda ut från det som vann EM för två år sedan, och vi kan nog förvänta oss en ganska tung Inter-närvaro i startelvan, särskilt i defensiven. Eftersom både Italien och Spaniens problem främst är i den sista tredjedelen så är det mycket som pekar på att detta blir en målsnål match. Vi väljer därmed ett spel på “båda lagen gör mål – nej” för 1.79 gånger pengarna hos Coolbet, då underspelet ligger lite väl lågt hos spelbolagen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – nej
Odds: 1.79
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, torsdag 15 juni
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo