Speltips Spanien – Nederländerna 11/8: Tät tillställning

Axel Sjödin Publicerat: 10 augusti 2023

Kvartsfinalerna i VM inleds under natten till fredag med mötet mellan Spanien och Nederländerna.

Spanien - Nederländerna

+18. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Som en av de tre stora förhandsfavoriterna går Spanien in som ganska klara favoriter mot Nederländerna i turneringens första kvartsfinal. Vinnaren i den här matchen kommer att möta vinnaren mellan Japan och Sverige på tisdag, så förutsatt att Sverige lyckas vinna sin match så är detta extra intressant ur svenska ögon sett.

Spanien gav ett styrkebesked i åttondelsfinalen mot Schweiz då de körde över motståndet med klara 5-1. Schweiz var förvisso ett av de absolut svagaste lagen kvar i turneringen, men dominansen från Spaniens sida var också total. Deras enda insläppta mål kom från en rejäl miss då Laia Codina passade hem utan att titta upp, vilket innebär att ingen schweizare ens var inblandad i deras enda mål i matchen.

La Roja har redan hunnit visa vid tre olika tillfällen att de inte har några som helst problem med att köra över sämre motstånd, men deras insats mot Japan gör trots allt att det finns en viss tvekan kring deras förmåga mot tuffare motstånd. Till skillnad från Japan valde Spanien inte att vila någon inför gruppfinalen och förlorade med förödmjukande 4-0, trots att de hade ett bollinnehav på närmare 80%.

Spanien har ett relativt oprövat lag i dessa sammanhang då de först på senare år har seglat upp som ett av storlagen. Segern mot Schweiz var den första segern i en utslagsrunda i VM någonsin.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nederländerna har sett defensivt säkra ut

Nederländerna har desto mer rutin i dessa sammanhang, även om de inte har ett lika stjärnspäckat lag som La Roja. De lyckades lite överraskande toppa sin grupp över USA efter att ha kryssat mot de regerande världsmästarna, och har i övrigt gjort vad som krävts mot resterande motstånd.

Målet de släppte in mot USA är det enda de har släppt in under turneringen, och de kommer att behöva förlita sig på sin defensiv ifall de ska kunna stå upp mot ett offensivt starkt Spanien. Då spanjorskorna har visat att de hade en hel del bekymmer med ett lågt stående Japan som kontrade mot dem så är det inte orimligt att tro att Nederländerna kommer att gå in i matchen med en liknande matchplan.

Jag tror därmed att det kommer att bli en ganska mållös match där Spanien kommer att äga mycket boll. Japan var oerhört effektiva på sina kontringar och att de fick in fyra mål säger mer om deras effektivitet. För 1.79 gånger pengarna spelar vi i alla fall på ett “båda lagen gör mål – nej” hos Coolbet, då laget som tar ledningen inte lär släppa den i första taget.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – Nej
Odds: 1.79
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 03:00, fredag 11 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo