Speltips Spanien – Schweiz 10/10: UEFA Nations League

Simon Pålsson Publicerat: 8 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

UEFA Nations League fortsätter att bjuda på heta möten. På lördagen den 10 oktober 2020 möts Spanien och Schweiz i ett hett möte.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är två omgångar in i den här upplagan av UEFA Nations League, och efter rubbningarna som var efter den första upplagan av turneringen är det kanske inte fullt lika sexiga grupper som nu ska avgöras på de olika nivåerna.

Men med det sagt spelas det mestadels heta matcher i Division A, där de bäst rankade och bäst presterande lagen förra vändan finns med. Schweiz har exempelvis tagit sig dit, och har hamnat i en tung grupp med Tyskland, Spanien och Ukraina.

Mot Ukraina förlorade man direkt i premiären, men 1-1 mot tyskarna var desto bättre. Nu spelar man borta mot Spanien och måste gälla som klar underdog på förhand. Däremot tror jag inte för stora växlar av träningslandskampen mot Kroatien tidigare i veckan, som man förlorade med 1-2 hemma.

Spanien då? Jo, man träningsspelade 0-0 mot Portugal i en ganska avslagen historia. Det var dock inte det bästa laget på banan i den matchen heller.

Nu formerar man förmodligen samma lag, eller liknande, som körde över Ukraina med 4-0 senast det begav sig i UEFA Nations League. I övrigt har man också 1-1 med sig från mötet med Tyskland, varpå spanjorerna toppar gruppen.

Rakt spel på Spanien

Spanien har sin vana trogen en ruggig trupp med sig till den här samlingen, och om jag på ett rent personligt plan får kommentera ett par positioner är det kittlande att Adama Traoré kan få göra minuter i den spanska landslagströjan. Tillsammans med bland andra Ansu Fati finns han med i den trupp som nu ska ta sig an UEFA Nations League-mötena i oktober månad.

Men om jag får gissa lär inte Adama Traoré starta. Däremot kan Ansu Fati mycket väl få chansen igen. Däremot kommer inte Fabian Ruiz att kunna möta upp med övriga spelare inför den här samlingen, och inte heller Daniel Carvajal finns tillgänglig för spanjorerna.

I bortalaget kan vi konstatera att den stora stjärnan Xherdan Shaqiri är redo för spel efter att ha testat negativt för corona. Det gör att man nu har offensiv spets att tillgå på allvar. Det här lär också vara en match som han lockas av att spela eftersom schweizaren knappt får spela ett smack i klubblaget Liverpool.

Däremot ska konstateras att Manuel Akanji och Renato Steffen inte kan spela för Schweiz, som med spelare som Granit Xhaka och Fabian Schär alltid lär ha en ganska påtaglig stabilitet.

Däremot känns det som att Spanien är för bra. Spanien -1,25 (asian) spelas till 1,89 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Spanien -1,25 (asian)
Odds: 1,89
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, lördag 10 oktober 2020
TV:  tvtolv logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: