Speltips Spanien – Tjeckien 12/6: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 12 juni 2022

Spanien jagar Portugal i gruppledning då de tar sig an Tjeckien på hemmaplan under söndagskvällen.

Spanien - Tjeckien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter två raka kryss så tog Spanien tillslut sin första seger i årets upplaga av Nations League då de bortaslog Schweiz med 1-0. Tjeckien förlorade i sin tur slaget om förstaplatsen mot Portugal med 0-2 och halkade således ned till en lite mer förväntad tredjeplats i gruppen.

Med två poäng upp till Portugal så är Spanien pressat att fortsätta plocka trepoängare ifall de vill ha en chans på gruppsegern. Luis Enrique ställde starkast upp med starkast möjliga elva senast mot Schweiz och det betalade av sig då de tidigt tog ledningen genom Pablo Sarabia i den 13:e minuten.

De kunde hålla i sitt ledningsmål matchen igenom och hade bud på fler, men 1-0 stod sig hela vägen till slutsignalen. Det är sällan som Spanien lyckas göra många mål, men deras typ av fotboll med fokus på bollinnehav ger också väldigt få möjligheter till motståndaren.

Matchen mot Tjeckien dessförinnan som slutade 2-2 hör snarare till ovanligheten. Spanien har som bekant inga superstjärnor i offensiven, men är fortfarande ett av världens starkaste landslag.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tjeckien ska vara tacksamma för sina poäng

Det var en tidsfråga innan Tjeckien skulle börja dala i tabellen, trots deras imponerande öppning i turneringen. Fyra poäng på de två öppningsmatcherna var nog mer än vad de hade vågat hoppas på och även med förlusten mot Portugal inräknad så ska de nog vara nöjda med sin poängskörd såhär långt.

Då Schweiz fortsatt står utan poäng så har Tjeckien en bra möjlighet att stanna kvar i A-ligan inför det att returmatcherna ska börja spelas. Spanien på bortaplan får nog ses som deras tuffaste uppgift i Nations League. Spelbolagen verkar hålla med och oddsen för att de ska gå lottlösa är väldigt låga.

Trots sina fyra poäng så har Tjeckien inte direkt imponerat. Men de hade gjort sin läxa mot Spanien senast. Mot ett högt stående spanskt försvar så fick de två helt rena frilägen och gjorde inga misstag. Luis Enrique lär dock ha granskat den matchen och lär vara medveten om tjeckernas kontringshot.

Men samtidigt så vågar kanske inte heller spanjorerna gå full fart framåt i och med detta. Jag tror att Spanien i vanlig ordning kommer att spela en lite långsammare och mer kontrollerad match där det inte nödvändigtvis blir lika mycket mål som senast. Hos Expekt så går det att hitta ett spel på under 2,5 mål för hela 2.23 gånger pengarna, vilket har ett väldigt bra spelvärde här i min mening.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.23
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: