Speltips Sverige – Algeriet 19/11: Sista matchen för året

Axel Sjödin Publicerat: 19 november 2022

Blågult spelar en sista match för året då de möter Algeriet i en vänskapsmatch under lördagen.

Sverige - Algeriet

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tidigare i veckan så besegrade Sverige lite oväntat det VM-klara Mexiko i en vänskapsmatch och ställs nu inför ännu en prövning mot Algeriet under lördagen. Den nordafrikanska nationen har levererat bra resultat under den senare tiden, men förväntas trots detta förlora mot ett Sverige utan flera av sina nyckelspelare.

Varken Sverige eller Mexiko spelade med sina bästa uppställningar tidigare i veckan, men det var trots detta en väldigt välkommen seger för Janne Anderssons manskap. Sverige har haft en väldigt tuff period sedan de åkte ut ur VM-kvalet, vilket har inneburit en nedflyttning i Nations League efter fem raka matcher utan vinst och med två raka förluster mot både Serbien och Norge pinsamt nog.

Det är först och främst försvarsspelet som har gått ned sig för Sveriges del, men mot Mexiko så såg det lite bättre och mer kompakt ut defensivt. Med både Dejan Kulusevski och Alexander Isak borta så är det viktigt att det sitter och detta är den sista chansen som Sverige har att spela ihop sig på innan det är dags för EM-kvalet mot Belgien i mars nästa år.

Mot Mexiko så var det mittfältarna Marcus Rohdén och Mattias Svanberg som fick kliva fram som målgörare, vilket man kanske inte riktigt kan räkna med i varje match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Algeriet har med sig sina stjärnor

Under de senare månaderna så har Algeriet haft någorlunda stabila resultat. Det blev bara ett kryss mot Mali senast, men dessförinnan så har det varit fem raka segrar mot nationer som Nigeria och Iran bland annat.

De har en del kvalitetsspelare i truppen såsom Ismaël Bennacer, Saïd Benrahma och Riyad Mahrez, vilket Sverige inte riktigt kan matcha nu på lördag. Även om Algeriet misslyckades med att ta sig till VM så kan de vara en tuff motståndare och känslan är att spelbolagen underskattar dem lite här.

Matchen spelas på Eleda Stadion i Malmö, vilket säkerligen kan motivera de svenska spelarna att höja sig lite. Men inför matchen så känns Algeriet som det snäppet vassare laget som dessutom har visat bättre form än Sverige.

Det är såklart inte roligt att betta mot Sverige, men Janne Andersson och gänget har trots allt fortfarande mycket att bevisa efter året som gått. Vinner de även mot Algeriet så var kanske segern mot Mexiko inte någon slump, men av allt att döma så ligger spelvärdet på Algeriet på lördag. Vi spelar därmed på dubbelchans X2 för 1.85 hos Betsson.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.85
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:30, lördag 19 november
TV:  tvtolv logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: