Speltips Sverige – Armenien U21 13/10: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 11 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Sverige spelar mot Armenien på neutral mark i U21-kvalet till EM 2021 tisdagen den 13 oktober 2020. Vi rekar såklart med odds på det svenska U21-landslaget.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är landslagsuppehåll även på ungdomsnivå, och för svensk del är det mest intressanta att följa just nu helt klart kvalet till U21-EM som spelas kommande sommar. Den generation spelare som finns att tillgå är någonting väldigt intressant med flera offensiva pjäser som sticker ut.

Men trots det har det här svenska laget slarvat ordentligt under kvalspelet, och försatt sig själva i en situation där man inte på något sätt har saker och ting i egna händer. Men det finns fortsatt en chans kvar att ta sig till mästerskapet, troligen via kvalspel eller playoff, men då måste saker och ting falla på plats ordentligt nu på slutet. Resultaten måste gå Sveriges väg.

Senast mot Luxemburg vann Sverige övertygande nog med hela 4-0 efter att ha öst in mål redan i den första halvleken, men det är såklart en match man ska vinna utan problem. Samma sak gäller mot gruppens andra slagpåse Armenien. Allt annat än en vinst är ett underbetyg.

På grund av rådande coronaförutsättningar kan man inte spela matchen på annat än neutral mark, och det kommer därmed spelas match på Arena Lublin, som ligger i staden Lublin i Polen. Det här gör att det inte är Sverige som har hemmaplansfördel, men att det inte heller är Armenien som har det.

Det lär rimligen innebära att Sverige, som är det på pappret klart bättre laget, måste gälla som ännu mer klara favoriter. Det ska helt enkelt vara en match man bara städar av.

Sverige U21 är favoriter

I mina ögon var insatsen mot Luxemburg senast väldigt lovande, eftersom den inte minst visade prov på en offensiv som hade vad som krävdes för att ösa på mot ett sämre lag. Ofta är det vad som behövs när motståndarna ligger lågt.

Sverige har på senare tid hittat en stor stabilitet i det egna försvarsspelet också, något som inte minst resultatraden på slutet visar med hållen nolla senast och dessförinnan mot topplaget Italien då man vann med hela 3-0.

Märk väl att det numera är den tillförordnade förbundskaptenen Claes Eriksson som leder laget. Det spelar ingen större roll, men det har inneburit lite ändringar i elvan. Men det kanske bara är temporära förändringar när ett par spelare också är borta med skador.

Här räknar jag iskallt med en ny vinst för Sverige U21 och spelar -2,25 (asian) till 1,72 gånger såsen hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos ComeOn – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Sverige U21 -2,25 (asian)
Odds: 1,72
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 18:30, tisdag 13 oktober 2020
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: