Speltips Sverige – Azerbajdzjan 27/3: Ska vara tre poäng

Axel Sjödin Publicerat: 27 mars 2023

Efter en tung inledning på kvalet i fredags så väntar ett betydligt lättare motstånd i form av Azerbajdzjan på måndag.

Sverige - Azerbajdzjan

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var längesedan nu som Sverige spelade en bra fotbollsmatch där man kunde känna någon form av glädje eller stolthet över resultatet. Den saken skulle inte ändras på när Belgien gästade Solna och vann ganska komfortabelt med 3-0 efter tre mål av den kritiserade Romelu Lukaku.

Resultatet kanske inte speglar matchbilden helt då Sverige hade bollar som dansade på mållinjen och brände ett par nästan hundraprocentiga lägen under matchens gång, men det är svårt att vara positiv efter vad Sverige har visat upp under det senaste året. Belgien kunde alldeles för lätt utöka sin ledning två gånger om och deras tre poäng var aldrig riktigt hotade efter att de lyckades få in ledningsmålet.

Att det största jublet kom när 41-åriga Zlatan Ibrahimovic kom in på plan säger en del om i vilket skick den svenska landslagsfotbollen är i just nu. I och med förlusten mot Belgien så har Sverige inte mycket marginal till poängtapp mot de förväntade slagpåsarna i gruppen och tre poäng är i stort sett ett måste här med tanke på att Österrike besegrade Azerbajdzjan med 4-1 parallellt med svenskarnas match mot Belgien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Azerbajdzjan ska vara numret för litet

Inför måndagens match då saknar Blågult sin ytterback Ludwig Augustinsson, som drog på sig en skada i fredags. Ken Sema har kallats upp till truppen som potentiell ersättare. Albin Ekdal saknas fortfarande i truppen och saknas verkligen ute på plan, det är stor skillnad på Sveriges resultat med eller utan Ekdal som balansspelare på mitten.

Men även utan den perfekta uppställningen så ska Sverige kunna besegra Azerbajdzjan utan problem. Här får vi se då ifall ett lite mer framåtlutat Sverige än vad vi är vana vid kan slå ett sämre motstånd bekvämt. Sverige under Janne Andersson har haft det väldigt svårt att vända underlägen så det gäller att Sverige lyckas få in första målet och att de visar lite mer skärpa framför mål än senast. De kan inte fortsätta att bränna lägen såsom de gjorde mot Belgien.

Det finns ingen större vits med att bryta ned och analysera Azerbajdzjans styrkor och svagheter då de helt enkelt har en svag trupp som bara ska slås av ett lag som har som ambition att faktiskt ta sig till EM. De släppte in fyra mot Österrike senast och kom sist i sin VM-kvalgrupp inför Qatar.

Vi spelar därmed på en svensk vinst kombinerat med över 2,5 mål, då Azerbajdzjan mycket väl kan bidra till överspelet också. Spelet hittas för 1.76 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige & över 2,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, måndag 27 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo