Speltips Sverige – Belgien 24/3: EM-kvalet inleds

Axel Sjödin Publicerat: 24 mars 2023

Sverige ger sig återigen in i mästerskapskval och inleder mot tufft motstånd då Belgien kommer på besök.

Sverige - Belgien

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

På torsdagen inleds Sveriges väg mot EM 2024 och det är återigen Janne Andersson som kommer att försöka leda landslaget dit. Efter besvikelsen av ett missat världsmästerskap senast så gäller det att ladda om batterierna och prestera i en ganska tuff grupp. Utöver Belgien så finner vi även Österrike, Estland och Azerbajdzjan i gruppen, där det framförallt lär vara de två förstnämnda som Sverige kommer att konkurrera med om EM-platserna.

Belgien är solklara favoriter till att toppa grupp F, och därefter så är det faktiskt Österrike som spelbolagen tror kommer att sno åt sig andraplatsen. Varje match kommer således att bli viktig för svensk del och ifall de lyckas plocka poäng mot Belgien på Friends så är det ett stort steg i rätt riktning.

Det spel Sverige har visat upp under det senaste året har dock varit allt annat än övertygande. För knappt ett år sedan så försökte Andersson sig på en mer offensiv spelidé, då Sveriges styrkor truppmässigt trots allt ligger framåt i plan. Men försöket har hittills fallit platt, vilket pinsamt nog har resulterat i en degradering till liga C i Nations League efter dubbla förluster mot Norge och ett misslyckat försök att slå Slovenien hemma.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bra tidpunkt att mötas för svensk del

Blågult har en del att bevisa, men kvalet kan mycket väl komma vid en bra tidpunkt för svensk del. Alexander Isak har äntligen kommit igång med målskyttet i Newcastle, Emil Forsberg har fått mer speltid och en Albin Ekdal som fantastiskt nog inte är skadad. Vi får se ifall det är slut på experimenterandet för Anderssons del, för här bör Sverige trots allt kunna ha en rimlig chans till poäng.

Belgien har nämligen så smått börjat fasa ut sin gyllene generation som aldrig tog någon titel. Det senaste världsmästerskapet slutade med ett fiasko och ett uttåg ur gruppen, vilket också innebar slutet för Roberto Martínez som förbundskapten. Ny har de ny tränare och flera nya ansikten och de välbekanta som vanligtvis bör fruktas har inte varit i särskilt bra form. Romelu Lukaku är inte den spelare han var i Inter för ett par år sedan och Kevin De Bruyne må hålla oerhört hög klass, men gick knappt att känna igen i landslaget under VM.

Belgien har inte lyckats prestera särskilt bra offensivt senast vi har sett dem och Lukaku är som sagt inte i form. Att döma av hur Sverige har tacklat liknande matcher tidigare så lär det knappast bli en särskilt öppen och böljande match heller, så underspelet känns som ett vettigt spel här för de 1.70 gånger pengarna som Bet365 erbjuder.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.70
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, fredag 24 mars
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo