Speltips Sverige – Italien 29/7: Gruppfinal

Axel Sjödin Publicerat: 28 juli 2023

Sverige ställs mot Italien i den andra gruppspelsomgången, och detta blir förmodligen gruppspelets största utmaning.

Sverige - Italien

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

På förhand var det Sverige och Italien som förväntades ta sig vidare från gruppen, och mycket riktigt var det just dessa två lag som vann de inledande matcherna. Men det gick inte riktigt lika smidigt som väntat för något av lagen. Därmed blir det väldigt intressant att se var de båda står när de nu ställs inför den förmodade gruppfinalen.

Det var nog många som satte morgonkaffet i halsen senast då Sverige hamnade i underläge mot Sydafrika i vad många trodde skulle bli en väldigt bekväm seger. Blågult lyckades emellertid vända och vinna i slutminuterna, men någon imponerande uppvisning från landslaget var det inte. Den nivån de visade upp kommer förmodligen att räcka för att vinna gruppen, men ifall de ska kunna gå djupt in i slutspelsträdet så måste de höja sig ett par snäpp.

Inför turneringen har Sverige behövt brottas med en del skador och några vinster mot starkt motstånd har det inte blivit. Men sett till prestationen i fjolårets OS och att de trots allt är rankade trea i världen så bör de ha tid att kunna spela upp sig lite i de kommande två matcherna. Det gäller dock att börja leverera direkt ifall man vill undvika USA i åttondelen, då en andraplats i gruppen säkerligen hade inneburit en utslagsmatch mot turneringsfavoriten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Italien är mer trygga defensivt än Sydafrika

Italienskorna inledde som sagt också med en seger, även om den satt nästan lika långt inne som den gjorde för svensk del. Det såg länge ut att sluta oavgjort mot Argentina innan Cristiana Girelli kunde sätta dit matchens enda mål i den 87:e minuten och ta tre viktiga poäng för Italiens räkning.

Jämfört med Sydafrika så lär Italien åtminstone bjuda på färre överraskningar. Sverige vet vad man ska förvänta sig av den här matchen och är det klart bättre laget sett till spelarmaterialet och bredden. Men svenskorna hade också en del problem med att få till det i den sista tredjedelen, och där lär Italien vara mer slipade än vad det oerfarna Sydafrika är.

Även om vi gärna hade sett det lossna för svensk del så tror jag med andra ord inte på något målkalas här, även om det är en klar kvalitetsskillnad mellan lagen. Sverige behöver tre poäng och behöver inte ta några större risker ifall de väl får en stabil ledning, medan Italien säkerligen lär vara nöjda med ett kryss i den här matchen. Sedan öppningsomgången har oddsen faktiskt stigit för den raka ettan, vilket gör att ett spel på svensk vinst känns rätt lockande. Vi kombinerar dock den raka ettan med ett spel på under 3,5 mål och får därmed odds på 2.33 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige & under 3,5 mål
Odds: 2.33
Bolag: Betinia
Spelstopp: 09:30, lördag 28 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo+