Speltips Sverige – Norge 10/6: OS-uppladdning

Simon Pålsson Publicerat: 10 juni 2021

Sveriges landslag i fotboll laddar upp för OS i Tokyo. Nu möter man Norge hemma på Guldfågeln Arena med en stark trupp för damlandslaget.

Sverige - Norge

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är en levande medaljchans för det svenska damlandslaget i fotboll inför OS i Tokyo senare i sommar och förhoppningarna är stora på det här lagbygget, med förbundskapten Peter Gerhardsson som drar i trådarna.

Som bekant finns det en spännande generation spelare i Sverige, men framförallt vilar man på en slags grund av spelare som funnits med under lång tid.

Sverige har 20 vinster, 22 förluster och 12 kryss när man har spelat mot Norge genom åren, men i modern tid är det Sverige som har varit det bättre laget. Det senaste mötet var 2018 då Sverige vann med 2-1 på Olympia i Helsingborg.

Men Norge har i för sig också en spännande ung generation spelare, även om man inte har jämnheten i laget och att man inte håller samma klass rakt över brädet. Där får den svenske förbundskaptenen Martin Sjögren jobba en hel del.

Men eftersom det här är den sista samlingen inför sommarens OS behöäver man vässa på formen så mycket det bara går. 23 spelare kommer att få användas i matchen, men det är oklart om Peter Gerhardsson snurrar så pass mycket.

Dags att spetsa laget

Ett par träningslandskamper återstår innan det är dags för OS i Tokyo, och det innebär att man nu behöver sätta laget som ska spela där och då.

Det blir en speciell match för Caroline Seger, som om hon kan spela kliver upp 24 spelade landskamper. Det gör att hon och Therese Sjögran är på samma antal svenska landskamper. Faktum är att det också är Europarekord tillsammans med tyskan Birgit Prinz. Mäktigt.

Sverige har en stark trupp med sig, bästa möjliga i princip, och ska i mina ögon vara det starkare laget här. Men det är en speciell situation just nu och man kan inte säkert veta hur lagne står sig för tillfället.

Min känsla är att det kan bli lite mer återhållsamt – eftersom allt inte klickar riktigt än.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,75 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 18:30, torsdag 10 juni 2021
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: