Speltips Sverige – Tjeckien 24/3: VM-playoff

Axel Sjödin Publicerat: 24 mars 2022

Då var det dags för det avgörande VM-playoffet där Sverige möter Tjeckien på torsdagskvällen.

Sverige - Tjeckien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige har blivit lottade i slutspelsträd B med Tjeckien, Polen och Ryssland. Under de rådande omständigheterna med Putins invasion av Ukraina så har dock Ryssland blivit diskvalificerade efter att samtliga andra lag i gruppen hotat med bojkott. Vinnaren av Sveriges första match möter alltså Polen i en andra omgång för att göra om upp en enda VM-plats.

I det första testet mot Tjeckien så kliver Sverige i alla fall in som favoriter hemma på Friends Arena. Det är dock säkert flera av oss som fortfarande inte hämtat oss efter matchen mot Georgien i slutskedet av VM-kvalet där Sverige förlorade med 0-2, vilket följdes upp med en 0-1-förlust mot Spanien. Det gjorde att Sverige tappade förstaplatsen i gruppen och därmed behöver spela i playoff nu.

Hittills så har Sverige inte förvaltat favoritskap särskilt väl, detsamma gällde mot Ukraina i åttondelsfinalen i EM förra året. Men Janne Andersson kan i alla fall ställa en stark elva på plan nu på torsdag och det finns flera faktorer som talar för en svensk vinst trots allt.

Albin Ekdal är redo för spel, en spelare som saknades i båda förlusterna mot Grekland och Georgien. Hans roll på mittfältet är nog underskattad av många och är precis den typen av spelskicklig bollvinnare som Sverige behöver i en avgörande match som denna.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tjeckien står utan sin målkung

Vardera lag har dessutom varsin tung skada som lär dra många rubriker internationellt inför matchen. Sverige har Zlatan Ibrahimovic och Emil Krafth avstängda medan Tjeckien saknar sin stora stjärnanfallare Patrik Schick som har öst in mål för Bayer Leverkusen under säsongen.

Schick stod även för fem av Tjeckiens sex mål totalt under EM förra året så det är svårt att underskatta hans betydelse för dem i en match som denna. Även om Ibrahimovic fortsatt håller en hög nivå så har Sverige trots allt flera andra spännande alternativ i offensiven. Inte minst Anthony Elanga som förvisso lär starta på bänken, men som har gjort det väldigt bra i Manchester United under våren. Även Dejan Kulusevski har fått en nytändning i Tottenham.

Tjeckien lär inte bli en lätt match, men med Ekdal tillbaka på mittfältet och Tjeckiens största anfallshot borta ur ekvationen så borde Sverige trots allt kunna lösa detta. För 2.05 gånger pengarna hos Campobet spelar vi därmed på att Sverige vinner detta på ordinarie tid och tar sig vidare till den avgörande matchen mot Polen.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner
Odds: 2.05
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: