Speltips Sverige U21 – Luxemburg 9/10: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det svenska U21-landslaget gäller som enorma favoriter hemma mot Luxemburg i kvalet till EM 2021. Vi rekar med odds den 9 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

På fredagen är det åter dags för det svenska U21-landslaget att kvala till nästa års Europamästerskap, och för att ha chansen att gå vidare måste man vinna resten av matcherna som finns kvar.

En viktig sak att ha med sig om det svenska U21-landslaget inför den här samlingen är att man alltså har gjort sig av med sin förbundskapten Roland Nilsson, som nu har tagit över IFK Göteborg i stället. Gjort sig av är kanske en slarvig formulering, men poängen är att U21-landslaget nu inte har samma tränarkonstellation som tidigare.

Det här behöver egentligen inte vara ett problem – och det är frågan om det ens påverkar nämnvärt – men det är trots allt en intressant faktor. Det här innebär att det blir Claes Eriksson som tills vidare kommer att leda laget, och kanske öppnar det för att han tar sig an utmaningarna som nu väntar på ett lite annorlunda sätt.

Den trupp som han har tagit ut har faktiskt ett par nya namn, och inte minst den spännande mittfältaren Armin Gigovic från Helsingborgs IF finns med. Dessutom är nya namn Joseph Ceesay, Max Svensson, Felix Hörberg, Paulos Abraham och Amin Sarr. Alla spelar till vardags i den allsvenska fotbollen.

Det känns med andra ord som att det finns enormt med offensiv kraft i den här truppen, och det är väl kanske perfekt när det nu väntar matcher mot Armenien och Luxemburg. Det är två lag som man verkligen ska vinna.

Sverige kör över motståndet

I bortamatchen tidigare i kvalet vann det svenska U21-landslaget med hela 3-0 mot Luxemburg, och faktum är att det kändes som en ganska svag insats då. Eller kanske snarare sval. Det finns helt enkelt mer att ta av det här landslaget.

Det visade Sverige inte minst i senaste landskampen mot Italien, som också finns med i samma kvalgrupp. Det är ett Italien som ser ut att dominera gruppen, men som föll med hela 3-0 på Guldfågeln Arena i Kalmar. Då föll alla bitar på plats för det svenska U21-landslaget, som i mina ögon ser ännu mer kittlande ut nu med alla nytillskott i truppen.

Det återstår fyra matcher att spela för Sverige, som har fyra poäng upp till Italien på kvalplatsen. Därmed måste man vinna resten av matcherna för att ha en chans att gå vidare, samtidigt som man har tur med övriga resultat. I topp finns överraskande nog Irland, som har hela 16 poäng på sju spelade matcher. Det är en match mer spelad än Italien, Island och Sverige som är övriga lag som slåss om EM-platserna.

Sverige -3 (asian handicap) spelas till 1,85 gånger såsen hos bet365. Den här vinsten ska bara vara en formalitet, och då målskillnad kan bli viktigt gäller det att köra över Luxemburg. Det skulle också sända bra signaler inför avslutningen.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Sverige -3 (asian handicap)
Odds: 1,85
Bolag: Bet365
Spelstopp: 18:30, fredag 9 oktober 2020
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: