Speltips Sverige – USA 6/8: Tungviktsmöte i åttondelen

Axel Sjödin Publicerat: 5 augusti 2023

Sverige ställs mot turneringsfavoriterna USA i den klart mest högprofilerade åttondelsfinalen i turneringen.

Sverige - USA

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sverige gjorde sitt jobb i grupp G, men kunde knappast räkna med att USA skulle gå miste om gruppsegern, vilket gör att de ställs mot tuffast möjliga motstånd redan i åttondelsfinalen. Amerikanskorna siktar på sitt tredje raka VM-guld, men förhoppningsvis kan Sverige ha någonting att säga till om där.

Sverige inledde turneringen oroväckande svagt mot Sydafrika, och inledde även matchen mot Italien väldigt skakigt. Men i mitten av första halvlek så började de lossna rejält för svenskornas del och Italien sveptes undan med klara 4-0. Två raka segrar gjorde så att Peter Gerhardsson hade lyxen att kunna vila nyckelspelare i matchen mot Argentina – som Sverige ändå vann med 2-0 – vilket är en liten fördel inför det tuffa mötet mot USA.

Vi lär med all förmodan få se ungefär den startelva som körde över Italien förra helgen, och vi får se ifall USA har något svar på den oerhörda effektivitet som Sverige har visat upp på fasta situationer. De har varit livsfarliga på hörnor och straffar, och Amanda Ilestedt har klivit fram som främsta målskytt genom sina styrkor i nickdueller.

Sverige har ännu inte testats på riktigt då de lottades in i en rätt bekväm grupp. Matchen mot USA kommer att bli ett lackmustest för Gerhardssons lag, men vinner de på söndag kan de mycket väl gå hela vägen då de hittills verkar ha växt in i mästerskapet på ett bra vis.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

USA har inte kommit upp i nivå

Inför turneringen var USA, i vanlig ordning, favoriter till att återigen kamma hem guldet. Spelare för spelare så är det inget annat lag som riktigt kan mäta sig med den kvalitet som amerikanskorna kan ställa upp på plan, men än så länge har vi inte riktigt fått se prov på den höga nivå som många hade förväntat sig av dem.

De hade en del problem mot Nederländerna, men lyckades höja sig och kvittera för att få med sig en poäng från gruppfinalen. USA skapade mer än vad Nederländerna gjorde, men totalt sett var det trots allt en ganska chansfattig match. När de senare mötte Portugal i den sista omgången var allt annat än seger nästan otänkbart, men så blev det inte, och istället var de nära på att åka ut redan i gruppspelet. Matchen slutade mållös och även om USA hade gott om chanser att ta ledningen så fick de aldrig hål på motståndet. Portugal hade i sin tur en stolpträff på tilläggstid, där USA var centimeter från att behöva tacka för sig.

Offensivt har USA inte imponerat, då de har haft svårt att sätta dit deras chanser, och de har absolut inte varit dominanta i spelet på det sätt som vi har varit vana vid att se tidigare mästerskap. Defensivt är de fortfarande väldigt stabila, men Sverige bör nog ha goda chanser att kunna utmana om avancemang. Spelbolagen håller föga förvånande USA som favoriter, men det finns ett klart spelvärde på Sverige här i min mening. För 2.38 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på att Sverige lyckas avancera i slutändan.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige avancerar
Odds: 2.38
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 11:00, söndag 6 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo