Speltips Sydkorea – Tyskland 2/8: Ska säkra avancemang

Axel Sjödin Publicerat: 2 augusti 2023

De sista matcherna i gruppspelet ska avgöras, och Tyskland är ännu inte klara för avancemang då de möter Sydkorea.

Sydkorea - Tyskland

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Tyskarna åkte på en högst oväntad förlust mot ett högt flygande Colombia i den senaste omgången, vilket har gjort att de måste vinna för att vara garanterade ett avancemang. De står på samma poäng som Marocko, men tio mål skiljer i målskillnad, så en seger bör räcka även om Marocko skulle skrälla och slå Colombia. Även Sydkorea har tekniskt sett en chans, men behöver då slå Tyskland med fem mål, samtidigt som Marocko behöver förlora.

Förlusten mot Colombia senast var den första förlusten i VM:s gruppspelssammanhang för Tyskland på 20 raka matcher. De dominerade spelet och borde förmodligen ha lyckats trycka dit ett mål till på de chanser de skapade, men individuell briljans från den unga supertalangen Linda Caicedo och ett mål i matchens sista sekund från Manuela Vanegas gjorde att tyskorna fick lämna matchen tomhänta.

I och med att förstaplatsen i gruppen inte längre är i deras händer så finns det en överhängande risk att de ställs mot Frankrike i åttondelen – men först måste de säkra avancemanget. Mot ett Sydkorea som varken har tagit poäng eller gjort ett mål så pekar dock mycket på att Tyskland går vidare ändå.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sydkorea har inte alls levererat

Inför VM så var det Sydkorea som var knapp favorit över Colombia att knipa andraplatsen i gruppen, men hittills har världsmästerskapet varit en enorm besvikelse för koreanerna. Sydkorea har inte direkt varit särskilt framgångsrikt tidigare, men med både Colombia och Marocko – två oerfarna nationer i dessa sammanhang – räknade nog många med att de skulle kunna göra bättre ifrån sig.

I öppningsmatchen förlorade de rättvist med 0-2 mot Colombia, som var det klart bättre laget. Därefter drog de det kortare strået i en jämn match mot Marocko, som därmed tog sina första poäng någonsin i VM-sammanhang. Det har sett uddlöst ut framåt och de har inte lyckats skapa många chanser trots mediokert motstånd.

Därmed är förhoppningarna om att lyckas ta poäng mot Tyskland inte särskilt höga, för att inte tala om att vinna med fem mål, vilket de behöver göra för att ta sig vidare. Det krävdes något extra av Colombia för att få hål på tyskorna, och den kvaliteten tror jag inte att Sydkorea besitter. Då Tyskland inte är klara så har de heller inte råd med att vila några spelare, vilket gör att Sydkorea med all förmodan kommer att få det tufft. Vi spelar därmed på att tyskorna vinner utan att släppa in mål för 1.75 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tyskland vinner mot noll
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 12:00, torsdag 3 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo