Speltips Timrå – Örebro 27/3: Fortsatt jämnt

Axel Sjödin Publicerat: 27 mars 2023

Hoppet lever än för Timrå då de har chansen att kvittera matchserien mot Örebro på måndagskvällen.

Timrå - Örebro

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Med kniven mot strupen så lyckades Timrå reducera i matchserien och tvingade därmed fram en sjätte match på hemmaplan. Örebro ledde matchserien med 3-1 och hade därmed chansen att avgöra framför sin hemmapublik i lördags, men champagnen fick stå kvar på kylning då Timrå lyckades vända ett underläge till vinst tillslut.

Det var två omdiskuterade situationer kring ett mål åt vardera håll i den senaste matchen, då Örebros ledningsmål kom i ett powerplay efter en uppenbar filmning, medan Timrås kvittering kom efter en misstänkt offside. Det jämnade kanske ut sig tillslut och Timrå vann trots allt välförtjänt efter en stark insats på bortais.

Matchserien har varit väldigt jämn hela vägen och den känns fortfarande öppen inför avslutningen. Det som har gjort det extra intressant har varit att Örebro framförallt har varit väldigt starka på hemmaplan under säsongen, samtidigt som Timrå har tagit klart fler poäng på bortais, så hemmaplansfördelen har inte spelat särskilt stor roll, vilket vi kan se då tre av fem matcher hittills har vunnits av bortalaget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro saknar lite rutin

Timrås svaga hemmafacit bådar dock inte särskilt gott inför den sjätte matchen, där de återigen är tvingade att vinna för att ha chans till en avgörande sjunde match i Örebro. Det lär dock Örebro vilja undvika då Timrå lär ha en bra chans i ett sista avgörande möte på bortais.

En av Örebros svagheter inför slutspelet är också bristen på rutin i dessa sammanhang. De har stått för en väldigt stark grundserie, men saknar mycket av den erfarenhet som många av deras konkurrenter i slutspelet besitter. Då flera yngre spelare har slagit igenom under säsongen så lär det vara många som kommer att flytta på sig efter säsongen dessutom, frågan är om de pallar trycket av dessa avgörande matcher mot härförare som Anton Lander.

Vinner Timrå nu på måndag så tror jag att de kommer att ta sig till semifinal, men det att ta det ett steg för långt i nuläget. Jacob Johansson har i alla fall höjt sig lagom till slutspelet efter att ha haft lite tveksam form under de senaste månaderna, vilket har varit viktigt då Jhonas Enroth annars hade varit det självklara valet i målvaktsduellen mellan lagen.

Örebro må leda matchserien, men känslan är att momentumet ligger hos Timrå och att de fortfarande kan vända detta. Vi spelar därmed på att Timrå vinner detta (2-väg) för 1.78 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Timrå (2-väg)
Odds: 1.78
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, måndag 27 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo