Speltips Tjeckien – Albanien 7/9: Fördel hemmalaget

Axel Sjödin Publicerat: 7 september 2023

Mötet mellan Tjeckien och Albanien är anmärkningsvärt nog ett toppmöte i grupp E, där tjeckerna kan koppla ett rejält grepp om förstaplatsen.

Tjeckien - Albanien

New Customers Only. 18+. T&Cs Apply. begambleaware.org

Förstaplacerade Tjeckien ställs mot andraplacerade Albanien i ett möte med mycket på spel på torsdag. Hemmalaget har inlett väldigt positivt med sju poäng på de tre inledande matcherna, samtidigt som Albanien har gjort vad som krävts mot gruppens två förväntade slagpåsar. Att Polen förlorade mot Moldavien senast har öppnat upp gruppen rejält och detta landslagsuppehållet kommer att bli väldigt avgörande.

Tjeckien slog Polen i den första rundan, och även om de bara fick med sig ett kryss borta i Moldavien så lär de vara väldigt nöjda med de sju poäng de skrapat ihop. Laget missade VM senast efter att ha blivit utslagna av Sverige i playoffet, men har satt sig i en utmärkt position för att nå EM nästa år.

De har varit det bättre laget i samtliga matcher de har spelat hittills, och har inte haft några större problem med att skapa chanser. Detta trots att de saknar sitt främst anfallsvapen i form av Patrik Schick, vars skadeproblem har varit svåra att hantera för det tjeckiska landslaget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Albanien har satt sig i en bra position

Även om Albanien knappast är känt som en stor fotbollsnation så saknar de inte kvalitet helt och hållet. De har en rad namn som spelar eller har spelat i Serie A tidigare och saknar inte erfarenhet av stora matcher.

Med det sagt så har Albaniens två vinster kommit mot Moldavien och Färöarna, och de är hittills det enda laget som har förlorat mot Polen i en någorlunda jämn match. Tjeckien ska vara en nivå över Albanien, och på bortaplan så tror jag att albanerna kommer att få det svårt att plocka poäng.

Mycket kommer att avgöras den här helgen då de möter Tjeckien och Polen, men det är också här jag tror att deras drömmar om EM kommer att få sig en törn. Tjeckien har som sagt sett ganska bra ut hittills och har kunnat skapa målchanser, även mot lågt stående försvar. Oddsen på den raka ettan är föga lockande, men överspelet ser inte dumt ut för 2.25 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2.25
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, torsdag 7 september
TV: 
Stream:  viaplay logo