Speltips Tjeckien -Polen 24/3: Gruppfavoriter

Axel Sjödin Publicerat: 24 mars 2023

De två favoriterna från grupp E drabbar samman under fredagen då Tjeckien ställs mot Polen i Prag.

Tjeckien - Polen

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Både Tjeckien och Polen lär vara väldigt nöjda med lottningen då de hamnat i en av de lättaste grupperna i kvalet. Albanien, Färöarna och Moldavien är de lag som ska utmana dem om en plats i EM 2024 och det får ses som ett rejält misslyckande ifall något av dessa lag inte skulle lyckas hamna på en topp två-placering.

Hemmalaget Tjeckien kommer från en tung period där de inte har fått många resultat med sig under det senaste året. De kom trea i sin VM-kvalgrupp bakom Belgien och Wales och åkte därefter ut mot Sverige i den första playoff-matchen. Därefter så har de blivit rejält tilltygade i Nations Leagues A-liga där de slutade sist och snabbt blev nedflyttade igen.

Men Tjeckien visade i det förra Europamästerskapet att de trots allt besitter kvalitet. Då tog de sig till kvartsfinal efter att ha slagit ut Nederländerna ut turneringen och Patrik Schick vann skytteligan tillsammans med Cristiano Ronaldo. Sedan dess så har dock Schick varit långtidsskadad, vilket har varit ett enormt stort avbräck för laget. Han är nu tillbaka och bör kunna höja nivån rejält på landslaget då de nu har ett riktigt offensivt hot.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spelet har varit dåligt från Polens sida

Polen lyckades ta sig vidare till åttondelsfinalerna i VM senast, men räckte inte till mot Frankrike för att avancera vidare. Trots att det var deras första avancemang från gruppen sedan mitten på 80-talet så var det dock ingen övertygande fotboll och de fick också en del kritik för sättet de spelade på.

Sett till det spelarmaterial som Polen besitter med världsstjärnor som Robert Lewandowski, Piotr Zielinski och Wojciech Szczesny, kompletterat med ett ganska stabilt lag i övrigt så borde de kunna prestera bättre än vad de gör. Vi får se ifall deras nya förbundskapten Fernando Santos kan lyckas bättre med det än hans föregångare. Portugisen ledde sitt land till ett EM-guld år 2016 och får sägas vara en spännande värvning från Polens sida.

Även Santos har dock en defensiv inställning till fotboll, vilket gör att Polen säkerligen kommer att gå att känna igen från VM. Då båda lagen dessutom lär vara ganska nöjda med kryss i ett sådant här möte så tror jag på underspelet för 1.71 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 24 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo