Speltips Tjeckien – Slovakien 18/11: Livsviktigt

Simon Pålsson Publicerat: 18 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Tjeckien drömmer om A-divisionen och Slovakien fruktar C-divisionen. Nu möts lagen i avgörandet av UEFA Nations League den 18 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas..

Det är minst sagt speciella förutsättningar som råder inför den sista, helt avgörande omgången av UEFA Nations League. Det här är en turnering som blivit lite av en succé och det är uppenbart att det här är en klart bättre idé än att spela trötta träningslandskamper under landslagsuppehållen.

Men det finns också en klar tendens bland tv-tittarna att man fokuserar helt och fullt på mötena i A-divisionen. Det blir ganska naturligt så med tanke på att de största fotbollsnationerna spelar där och att vi får se länder som Spanien, Tyskland, Frankrike och Portugal spela mot varandra. Bara för att nämna några exempel.

Men ett hack ner i seriesystemet finns B-divisionen som också är intressant. Inte minst är den intressant inför den sista omgången när lagen ska slåss om att försöka ta sig upp till A-divisionen och de riktigt meriterande, utvecklande matcherna. Som om det inte vore nog med det ligger det också viktiga rankingpoäng i potten, som man senare kan använda i seedningssyfte. Det ska man inte underskatta.

Det är precis det här som är en viktig faktor inför onsdagens möte mellan Tjeckien och Slovakien. På förhand kan det här bli en riktig smällkaramell till match.

Skottland – 10 poäng
Tjeckien – 9 poäng
Israel – 5 poäng
Slovakien – 4 poäng

Slovakien måste vinna

I tabellen ovan ser ni tydligt att slovakerna är illa ute och att man ser ut att ramla rakt ner i C-divisionen till nästa runda. Om man inte tar poäng eller vinner den sista omgången här. Det är alltså ett lag med kniven pressat hårt mot strupen som tar sig an den här matchen.

Det är viktigt att ha med sig att UEFA Nations League i sig kanske inte kittlar så mycket, men om man ramlar ner till C-divisionen väntar plötsligt möten med Malta, Färöarna och annat krimskrams. Det säger sig själv att det inte är särskilt motiverande för någon spelare att behöva resa Europa runt för att spela sådana matcher. Det måste Slovakien försöka undvika.

Därför behöver man nu helt alstra energin inför den här matchen och ta poäng borta mot Tjeckien, samt hoppas på att Skottland gör sitt jobb mot Israel.

Samtidigt har Tjeckien en reell chans att vinna gruppen och kommer såklart att göra sitt yttersta för att lyckas med det.

Senast lagen spelade mot varandra vann Tjeckien med klara 3-1 på bortaplan och återigen ser jag framför mig ett möte med offensiven i fokus. Det finns en del att förlora, men det måste också vinnas en hel del här.

Båda lagen göra mål spelas till 2,00 gånger smeten hos bet365.

Tjeckien - Slovakien

För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Jämför odds: