Speltips Turkiet – Armenien 8/9: Öppnat starkt

Axel Sjödin Publicerat: 8 september 2023

Turkiet välkomnar Armenien till Istanbul för ett toppmöte i grupp D under fredagskvällen.

Turkiet - Armenien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Turkiet har tagit tidigt kommando i vad som fortfarande kan komma att bli en väldigt spännande grupp. Att Wales stött på tidiga motgångar och att Kroatien har varit upptagna med Nations League gör att tabellen inte riktigt ser ut som väntat, men Armenien har tagit tillfället i akt och innehar andraplatsen inför omgången.

Turkiet föll mot gruppfavoriten Kroatien i mars, men har i övrigt visat att de är hungriga på mästerskapsfotboll igen. Armenien, Lettland och Wales besegrades alla i öppningsmötena, och inför returerna så har Turkiet satt sig i en väldigt bra position. Nio poäng på fyra matcher gör att de har ena foten i EM om de lyckas slå Armenien nu på fredag.

Det var i förra EM som Turkiet gjorde ett rejält magplask, vilket resulterade i Senol Gunes avgång som tränare. Stefan Kuntz verkar nu ha lyckats bygga upp ett slagkraftigt Turkiet igen, trots att han missade VM senast. Det har dock inte varit självklara vinster hela vägen, och det krävdes ett mål i den 95:e minuten för att vinna med 3-2 borta mot ett decimerat Lettland. Resultaten har i alla fall gått deras väg.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Armenien har varit effektiva framåt

Efter den inledande förlusten mot Turkiet har Armenien repat sig ganska väl med två raka segrar mot Wales och Lettland. Särskilt 4-2-segern borta mot Wales får anses vara imponerande, även om det är ett Wales som nu gått in i en post-Gareth Bale-era.

Armenien känns ganska vassa offensivt för att vara ett så pass anonymt lag som de trots allt är. Vanligtvis betonar sådana lag defensiven, men Armenien vågar gå framåt, vilket har lönat sig i kvalet hittills. De har stått för sju mål på tre matcher, vilket är högst målsnitt i gruppen hittills.

Turkiet har i sin tur knappast sett särskilt stabila ut defensivt, vilket understryks av insatsen mot Lettland. Den raka ettan står väldigt lågt och känns knappast spelvärd, istället siktar vi på ett spel på att båda lagen gör mål för 2.15 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.15
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 8 september
TV: 
Stream:  viaplay logo