Speltips Turkiet – Montenegro 1/9: Många frågor kring Turkiet

Axel Sjödin Publicerat: 1 september 2021

Ett väldigt viktigt möte från grupp G där gruppettan Turkiet tar emot Montenegro med ett poäng mindre.

Turkiet - Montenegro

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter tre spelade omgångar så har Turkiet sju poäng och Montenegro, Norge och Nederländerna ligger alla bara en poäng bakom på sex. Grupp G är ett getingbo där det fortfarande inte vaskats fram någon klar gruppetta.

Turkiet vann överraskande mot Nederländerna i sin öppningsmatch med 4-2 och följde upp det med en vinst mot Norge därefter, vilket gav dem en väldigt fin utgångsposition i gruppen. Därefter fick de dock nöja sig med en poäng mot Lettland hemma i en match där de ledde med 3-1 med tio minuter kvar av matchen.

Krysset mot Lettland var kanske en förvarning om vad som skulle komma i EM där de kollapsade totalt. De var utan tvekan den största besvikelsen i turneringen och de blev överkörda i samtliga matcher i gruppspelet. De blev tillslut det enda lag tillsammans med Nordmakedonien som slutade på noll poäng med en målskillnad på 1-8 dessutom.

Turkiet har utan tvekan mer att ge, men det återstår att se ifall de hämtat sig sedan i somras eller om det är samma Turkiet vi kommer att få se även nu på onsdagskvällen. Isåfall så kommer deras ledning i grupp G inte att hålla länge.

Deras stora anfallsstjärna Burak Yilmaz, som var med och ledde Lille till sin sensationella ligatitel i våras, fick inte mycket att jobba med under EM då han var väldigt isolerad uppe i anfallet. Något måste förändras, men Senol Gunes har fortfarande kvar jobbet som förbundskapten efter fiaskot så vi får se vad han har planerat här.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Montenegro blir ett viktigt test för Turkiet

Motståndet är i alla fall inte det svåraste i grupp G och Montenegro borde vara en bra värdemätare för ett Turkiet som behöver få tillbaka självförtroendet. Montenegrinerna är luriga och var länge underskattade, men det är inte riktigt samma lag som var väldigt slagkraftigt för bara några år sedan.

Spelare såsom Mirko Vucinic är borta och Stevan Jovetic är inte riktigt samma spelare som slog igenom i Fiorentina för drygt åtta år sedan längre. Atléticos Stefan Savic och Lazios Adam Marusic är inte tokiga i försvaret, men utöver dessa spelare så är det inte mycket att hänga i granen och Montenegro borde inte kunna hamna högre än trea i gruppen. Troligtvis blir de det första laget som faller efter då deras enda vinster hittills har varit mot just slagpåsarna Lettland och Gibraltar.

Misslyckas Turkiet med att ta tre poäng här så finns det anledning att börja oroa sig på riktigt. De är bättre på i stort sett varje position och har hemmafördel och mycket mer rutin i laget. Allt kan såklart hända i fotboll dock och så som Turkiet såg ut under EM så är inget garanterat här.

Montenegro må kanske inte ha gjort särskilt många mål på senaste, men i vänskapsmatcherna så har varken Jovetic eller Uros Djurdjevic – som är deras två ordinarie anfallare – varit med och spelat.

Mot Turkiets försvar som under EM var fruktansvärt svagt så kan nog Montenegro trots allt få hål på turkarna. Det säger en del att de släppte in tre mål mot Lettland senast, så med andra ord tycker jag mig hitta spelvärde i ett spel på att båda lagen gör mål för 2.20 hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.20
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: