Speltips Turkiet – Nederländerna 24/3: Tuff grupp

Simon Pålsson Publicerat: 24 mars 2021

En av VM-kvalets tightaste grupper på förhand inleds med mötet mellan Turkiet och Nederländerna den 24 mars 2021.

Turkiet - Nederländerna

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med nuvarande rankingsystem blir det ofta att matcherna i VM-kvalet är väldigt ensidiga och att grupperna som delas ut inte direkt är spännande på förhand. Det finns nästan alltid en given favorit som städar av motståndet utan större problem.

Riktigt så är inte fallet inför VM-kvalet för Nederländernas och Turkiets del. Båda lagen har hamnat i en grupp som jag personligen tror kan bli någonting alldeles utöver det vanliga.

Nederländerna är såklart favoriter på pappret, men med lag som Turkiet och Norge som outsiders finns det ändå en risk att Nederländerna inte vinner gruppen. Tror jag. En del menar på att Nederländerna har en väldigt spännande generation spelare, men man kan också få det tufft mot den typen av fysiskt motstånd.

I övrigt består gruppen av Lettland, Gibraltar och Montenegro. Det är lag som Nederländerna och övriga två topplag ska vinna mot. Visst, Montenegro kan teoretiskt sett ställa till det, men det ska inte vara ett lag som gör upp om det.

Nederländerna gäller som favoriter inför matchen mot Turkiet, men faktum är att man i kvalet till EM 2016 misslyckades med att vinna båda matcherna mot turkarna. Då förlorade man dessutom med 3-0 borta i Istanbul.

Nederländerna får det tungt

Nederländerna avslutade UEFA Nations League med två raka vinster, men annars var gruppspelet mot lag som Italien, Bosnien-Hercegovina och Polen inte särskilt imponerande. Det är uppenbart att Nederländerna har en bit kvar till sina glansdagar. Truppen har en bra höjd – men är fortfarande ett lag i uppbyggnad.

Turkiet är också ojämna och blandar väldigt i sina prestationer, men det finns spännande element i den här truppen som gör att man är svåra att bedöma.

En sak är säker och det är att den här matchen är så otroligt viktig för båda lagen, för att inte riskera att hamna på efterkälken direkt.

Under 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,74 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,74
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 18:00, onsdag 24 mars 2021
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo