Speltips Turkiet – Tjeckien 19/11: Vänskapsmatch

Axel Sjödin Publicerat: 19 november 2022

Tjeckien och Turkiet avslutar året med en sista vänskapsmatch då de båda kommer att följa VM från TV-soffan.

Turkiet - Tjeckien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Både Tjeckien och Turkiet var seriösa utmanare till att lägga beslag på en av UEFA:s platser i det kommande världsmästerskapet. Konkurrensen är dock väldigt hård och dessa två ganska duktiga nationer drog det korta strået och får se detta som sina sista förberedelser inför EM-kvalet nästa år istället.

Tjeckien stod för ett fint EM sist där de tog sig till kvartsfinal och har tidigare visat framfötterna i Nations League. De blev dock utslagna av Sverige i en spännande 1-0-match i VM-kvalet och har under sommaren haft det väldigt tufft i A-ligan i Nations League. Det har med andra ord inte varit särskilt många vinster för Tjeckien i år då de mestadels har mött lag som Portugal och Spanien i sin grupp, där de inte har kunnat stå upp mot motståndet.

De kommer i alla fall senast från en överkörning av Färöarna med 5-0, vilket gör att de kanske har hunnit bygga upp lite självförtroende inför lördagens drabbning. Det lär behövas då matchen spelas i sydöstra Turkiet och Tjeckien fortfarande står utan succéanfallaren Patrik Schick som var en central figur i deras framgångar under EM senast.

Tjeckien är inte ett lag fyllt av stjärnor och utan Schick så saknas mycket spets. De har ett någorlunda starkt kollektiv, men har inte åtnjutit mycket framgångar under året.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Turkiet har tagit steg i rätt riktning

Hemmalaget kliver in i mötet som favoriter, trots att inte heller de har haft det särskilt lätt under de senare åren. Förra årets EM blev en total flopp för Turkiet som inte tog en enda poäng och lämnade turneringen med en målskillnad på 1-8.

Sedan dess har de genomgått tränarbyte och har varit i ett stadie där de har behövt reparera tidigare skador. De hade sedan innan trillat ned i Liga C i Nations League, som mestadels består och brödgäng (och Sverige numera tyvärr), vilket de förhållandevis bekvämt lyckades ta sig ur under säsongen.

Det är dock svårt att jämföra Turkiets vinstsviter mot Litauen och Luxemburg med Tjeckiens förluster mot Portugal och Spanien. Turkiet spelade i alla fall en match hemma mot Skottland tidigare i veckan som de vann med 2-1 och känslan är att de har tagit sig ur den värsta svackan.

Turkiet är ett lag som har spelarmaterialet för att delta i ett VM, men som har en tyngre period bakom sig. Mot ett Tjeckien utan Schick så är de i alla fall välförtjänta favoriter och jag tror också på hemmasegern här för de 2.15 gånger pengar som Betsson erbjuder.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Turkiet vinner
Odds: 2.15
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00, lördag 19 november
TV: 
Stream: 

Jämför odds: