Speltips Tyskland – Armenien 5/9: Toppmöte i grupp J

Axel Sjödin Publicerat: 5 september 2021

Det blir ett toppmöte från grupp J där Armenien för närvarande toppar men Tyskland nu har chansen att gå förbi.

Tyskland - Armenien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det utgångsläge som Armenien har satt sig i nu efter fyra spelade matcher är det bästa i landets fotbollshistoria då de toppar gruppen med tio poäng i dagsläget. Tyskland är dock precis bakom och det är nog inte många som förväntar sig att Armenien ska kunna försvara förstaplatsen mot Die Mannschaft, men även en andraplats i gruppen hade varit historisk för armeniernas del.

I våras fick de full pott då de besegrade Liechtenstein, Island och Rumänien trots att det verkligen inte varit med stora marginaler. Det här landslagsuppehållet inledde de med att spela lika borta mot Nordmakedonien i en mållös match där hemmalaget var de som tryckte på för segern.

Armenien stod dock emot och gruppledningen är intakt i en omgång till åtminstone. Det har verkligen varit en laginsats som tagit Armenien dit de är nu också. Deras enda riktiga stjärna är anfallaren Henrikh Mkhitaryan som spelar i Roma till vardags. Han har dock inte varit med under någon av Armeniens vinster i våras, men är tillbaka nu till hösten.

Det ska väldigt mycket till för att de ska lyckas stå emot Tyskland på bortaplan under söndagen, men ett starkt kollektiv kan överraska, något vi sett Sverige göra många gånger då de slår över sin egen vikt.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nytt kapitel i tysk fotboll

Efter att ha med nöd och näppe överlevt dödens grupp och därefter snabbt åkt ut mot England i åttondelen så var det dags att inleda en ny era i tysk fotboll. Joachim Löw gjorde nämligen sin sista turnering som förbundskapten under sommaren efter att ha tillträtt i rollen redan 2006.

Hansi Flick, som är det nya namnet vid den tyska tränarbänken, har stora skor att fylla. Hans första match som förbundskapten slutade i alla fall med vinst, men det blev bara 2-0 mot Liechtenstein trots att tyskarna hade 86% bollinnehav och 30 skott.

Tyskland är inte riktigt samma målmaskin framåt som de var under den första hälften av 10-talet, de har inte längre någon Miroslav Klose eller en Thomas Müller i toppform som öser in mål. Tyskland har haft en nedåtgående trend under en längre tid nu och det ska bli intressant att se ifall Flick kan vända den.

Självklart så gick de kanske inte på full fart mot Liechtenstein, då de säkert sparade lite krafter till mötet mot Armenien och senare Island nästa vecka, men det kommer nog inte bli någon överkörning av Armenien att döma av hur det sett ut hittills under året för Die Mannschaft. Dessutom är det fortfarande oklart hur väl de hunnit anpassa sig till Flicks spelidé då han inte haft lång tid på sig med laget.

Armenien kommer få det svårt att hävda sig och kommer säkerligen vara tillbakapressade under majoriteten av matchen, men med tanke på att Tyskland inte har varit supereffektiva framåt så kan ett underspel mycket väl vara klokt här. Under 3,5 mål går att spela för så mycket som 2.17 hos No Account Bet, vilket är anmärkningsvärt med tanke på att ingen av Tysklands matcher i kvalet hittills överstigit 3,5 mål. Förutom matchen mot Rumänien så har Armeniens matcher även de varit rätt målsnåla och de har hållit nollan i de tre övriga matcherna.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 2.17
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 20:45
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: