Speltips Tyskland – Schweiz 13/10: Rivalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 11 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Schweiz är svåra att slå, men gäller som klar underdog inför mötet med Tyskland i UEFA Nations League tisdagen den 13 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit en lite udda inledning på den här upplagan av UEFA Nations League, och visst är vi många som menar på att det här kanske inte är den allra smartaste idén emd tanke på hur läget ser ut i världen. Men det är pengarna som styr och ur bettingsynpunkt tar vi det lugnt med gnällandet.

I grunden är det såklart roligt att få se några av världens bästa fotbollsnationer göra upp och att slippa träningslandskamperna som brukar spelas. Det här är trots allt matcher som gäller mer, och som brukar bli mer heta att följa.

Just den här tisdagen sticker rivalmötet mellan Tyskland och Schweiz ut. Tyskarna vann med 2-1 mot Ukraina senast, efter att ha kryssat i de inledande mötena med Schweiz och Spanien här i gruppen.

Parallellt med den matchen spelade Schweiz mot Spanien och förlorade bara med uddamålet efter en ny stark defensiv insats. Det är och förblir ett svårslaget lag det här, även om man har lite problem i sin egna offensiv.

Målspel i UEFA Nations League

Tyskland kunde i sin senaste match formera en minst sagt startelva, och även om Bastian Schweinsteiger menar på att man som fotbollsnation är inne på lite fel spår, eller att man åtminstone har övergett det som tidigare var ett vinnande koncept, måste vi konstatera att det här också är ett synnerligen spännande lagbygge.

Med unga spelare som Timo Werner, Serge Gnabry och Kai Havertz längst fram kommer det här konsekvent att vara ett lag som kan göra skada mot vilken motståndare som helst, och som man verkligen vill undvika att möta om man får chansen att bestämma. Men det får man som bekant ganska sällan.

Så här långt den här veckan har Tyskland (eller det här uppehållet kanske man ska säga) spelat två matcher och då är det bara Julian Draxler och Antonio Rudiger som har spelat båda. Kanske innebär det att båda sitter vid sidan om nu? I övrigt ska sägas att Suat Serdar och Laeroy Sané är skadade, varpå de inte finns tillgängliga till den här matchen.

I bortalaget ser det ut som att Xherdan Shaqiri ska kunna spela helt nu, efter att ha öppnat matchen senast mot Spanien på bänken. I övrigt är Renato Steffen utanför laget, något även Manuel Akanji är. Ruben Vargas kan mycket väl vara en spelare som också tar sig in i startelvan nu.

Schweiz är stabila, Tyskland är inte helt vältrimmade ännu. Det kan mycket väl bli tätare än vad många tror i den här matchen.

Schweiz +1,5 spelas till 1,70 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Schweiz +1,5
Odds: 1,70
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, tisdag 13 oktober 2020
TV:  tvtolv logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: