Speltips Tyskland – Spanien 3/9: UEFA Nations League

Simon Pålsson Publicerat: 3 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är tungviktsmöte som gäller direkt i UEFA Nations League torsdagen den 3 september 2020 när Tyskland spelar mot Spanien.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är nog inte bara jag som har väntat på den här landslagsfotbollen, som vi har saknat och som inte har serverats oss sedan i mitten på november månad 2019. Det är alltså närmare ett år sedan som vi senast fick se de bästa landslagen runt om i Europa göra upp.

Det skulle spelas ett Europamästerskap i somras, men det är som bekant framflyttat till kommande år. Det gör att UEFA Nations League nu får en lite annan tappning, och plötsligt fungerar som ett väldigt bra sätt att värma upp inför mästerskapet.

Tyskland och Spanien är båda kvar i A-divisionen och kommer att gå in med förhoppningen att vässa lagen inför kommande sommar. Det sker någon form av generationsväxling i det tyska landslaget efter det usla världsmästerskapet 2018, och i Spanien kan effekterna av det som händer i FC Barcelona få fortsatta konsekvenser.

Vad som känns verkligt spännande med den här matchen är att det känns som två stora giganter, två elefanter på landslagsnivån, som nu gör sitt yttersta för att forma en ny identitet, och sätta nya grundar och delvis ett nytt spelsätt.

Dessutom får man inte glömma att det här är lite av ett hatmöte, som alltid när två av de största, mest framgångsrika nationerna ska göra upp.

Målfokus i premiären

Tyskland var sin vana trogen helt överlägsna i kvalet till Europamästerskapet, även om man fick brottas en del med Nederländerna under delar av kvalspelet. Men på det hela taget kan man inte blunda för att det här fortsatt är en maskin som verkligen går att räkna med när det smäller till.

Spanien spelade i samma grupp som Sverige, och tog sig mycket riktigt vidare tillsammans med Janne Anderssons lag. Det var aldrig någon fara på taket, även om spanjorerna tappade poäng både i Oslo och Stockholm.

De senaste fyra matcherna mellan dessa båda lag, och då räknar vi så långt tillbaka som finalen i EM 2008, har blivit tillknäppta tillställningar. Men nu känns det som lite andra tider, med mer ungdomlig entusiasm och mindre (i princip ingenting) att förlora för något av lagen.

Det gör i sin tur att vi har goda förhoppningar om att få se mål. Det känns också som att spelarna kan vara lite ur form efter en märklig säsong, och en ligasäsong som ännu inte börjat. Det kan i sin tur få det att rassla till lite mer än vanligt.

Över 2,5 mål spelas till 1,92 gånger smeten hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, torsdag 3 september
TV:  tvtolv logo
Stream:  cmoreplay logo