Speltips Tyskland – Tjeckien 11/11: Ingen större favorit

Simon Pålsson Publicerat: 11 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Tyskland mot Tjeckien i ett av många träningsmöten onsdagen den 11 november 2020. Vi rekar såklart med odds på förhand.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Som en slags uppladdning inför vad som komma skall i UEFA Nations League spelas det massvis med träningslandskamper på onsdagskvällen.

Tyskland och Tjeckien är lag som spelar mot varandra med jämna mellanrum, men som faktiskt inte har spelat mot varandra sedan 2017. Då var det Tyskland som kunde vinna med 1-2 på bortaplan, och med hela 3-0 på hemmaplan året innan.

Det känns också som att den tydliga klasskillnad som trots allt funnits mellan länderna under en längre tid faktiskt ligger kvar. Tjeckien kändes på gång under 00-talet men har nu en generation spelare som inte riktigt kan leva upp till forna glansdagar.

Det i sig gör att man är klar underdog inför möten med Tyskland, men nu är det lite speciellt med tanke på att det är en träningslandskamp, och på förhand känns den här mindre het än många andra träningslandskamper som vi har fått se på slutet. Tyskland har en tendens att inte bry sig riktigt.

Man ska också ha med sig att tyskarna sett lite skakig ut under inledningen på den här landslagshösten, med tappade poäng (gånger två) mot Schweiz. Det är, lite likt Tjeckien, en nation som man vanligtvis ska slå.

Tjeckien har bra slagläge

Det finns ett helt otroligt antal med spelare som står som osäkra kort i hemmalaget Tyskland och det är helt uppenbart att det tyska landslag som spelar den här matchen inte kommer att vara tillnärmelsevis så starkt som det kan vara i sina bästa stunder. Men så är det också en träningslandskamp och så brukar bli fallet då.

Marcel Halstenberg, Thilo Kehrer, Joshua Kimmich och Julian Draxler är fyra spelare som är garanterat borta från truppen efter att ha behövt slänga in handduken på grund av skador. Ett par tunga tapp där, som ni kan se.

Därtill finns det ett gäng spelare – Emre Can, Niklas Sule och Kai Havertz – som inte kan spela på grund av corona och testning. Därtill finns det stor osäkerhet kring spelare som Manuel Neuer, Matthias Ginter, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Toni Kroos, Leroy Sané och Timo Werner. Ingenting är bekräftat i skrivande stund, men jag räknar iskallt med ett försvagat hemmalag.

I bortalaget har Ondrej Celustka, Filip Nguyen, Petr Sevcik och Ondrej Kolar alla fått tacka nej till att vara med i landslaget den här vändan. Det gör knappast Tjeckien till ett bättre lag heller. Däremot är den viktige spelaren Jakub Jantko nu tillbaka efter att ha fått stå över senaste vändan.

Tjeckien +1,5 spelas till 1,72 gånger smeten hos Betsson.

Tyskland - Tjeckien

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: