Speltips Tyskland – Ukraina 14/11: Sprudlar inte

Simon Pålsson Publicerat: 13 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Tyskland har inte dominerat under hösten, men gäller som favoriter inför matchen hemma mot Ukraina i UEFA Nations League den 14 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Om vi bara slänger ett snabbt öga på tabellen kan vi snabbt konstatera att det här är som upplagt för att dessa båda lag ska klara sig kvar i UEFA Nations League-divisionen nästa säsong. Men det som gäller nu är att inte släppa Schweiz förbi sig, och att försöka gå för att vinna gruppen och därmed få spela slutspelet nästa år.

Som bekant är det här en turnering som kanske inte lockar riktigt alla, men som ändå har någonting i sig då man slipper spela meningslösa träningslandskamper, och att man konsekvent får möta bättre fotbollsnationer och därmed kan vässa sin egen förmåga mot dessa lag snarare än att möta svagt motstånd varje gång det är landslagssamling.

Det gör att jag tror på att båda lagen här gärna stannar kvar i A-divisionen och det gör den här matchen så viktig. Nu lär väl i för sig Schweiz inte vinna, och knappt ta poäng, mot Spanien så det löser sig kanske den vägen.

Men med tanke på tabelläget är det faktiskt bra slagläge fr både Tyskland och Ukraina att vinna den här gruppen. Det lag som vinner den här matchen kan komma att ha det hela i sina egna händer inför avgörandet i nästa vecka.

Spanien – 7 poäng
Tyskland – 6 poäng
Ukraina – 6 poäng
Schweiz – 2 poäng

Formen är en viktig faktor

Det är såklart lite förvånande när man ser att Ukraina och Tyskland står på samma inspelade poäng hittills, sex till antalet, men det har att göra med tyskarnas bristande form. Faktum är att Tyskland bara har en vinst hittills och den kom lite överraskande nog borta mot just Ukraina med 1-2. I övrigt har man tre raka kryss, varav två mot Schweiz, och på det hela taget ett ganska svagt gruppspel här. Detta trots att man alltså är obesegrade.

Ukraina då? Jo, man föll igenom stort mot Spanien och föll mot Tyskland, men man har vunnit sin enda match mot Schweiz och dessutom vunnit mot Spanien senast. Det är uppenbart att det här är ett lag med hög högstanivå, men som kanske inte riktigt har hittat jämnheten.

Men med tanke på att man rent spelarmässigt har ett ganska svagt lag, jämfört med andra motståndare i UEFA Nations League, får man ta och imponeras av den nivå som man bevisligen kan nå i vissa matcher.

Tyskland saknar ett gäng viktiga spelare, som nu är borta med covid-19 eller skadeproblem, något som öppnar för att Ukraina ska kunna streta emot hyfsat här.

Ukraina +2 (asian) spelas till 1,56 gånger smeten hos 888sport.

Tyskland - Ukraina

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: