Speltips Ukraina – Spanien 13/10: Skadehelvete

Simon Pålsson Publicerat: 11 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Ukraina har stora problem med skador inför matchen mot Spanien tisdagen den 13 oktober 2020, en match som tillhör UEFA Nations League-gruppspelet.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är som bekant lite speciella förutsättningar som råder i alla tävlingar just nu, och UEFA Nations League på landslagsnivå är inget undantag. Men man spelar den här turneringen ungefär som vanligt med två matcher per landslagsuppehåll i september, oktober och senare i november månad.

Spanien ser ut att återigen göra bra resultat i turneringen, efter två vinster och ett kryss så här långt. Då har man ändå en tuff grupp med Tyskland, Schweiz och Ukraina, som man alltså ska möta på tisdagskvällen.

Senast vann spanjorerna med 1-0 mot Schweiz i en tät historia, och för att bygga vidare på det ytterligare hoppas man ta tre nya poäng här. Det skulle göra att man tar ett ordentligt grepp om att vinna gruppen.

Ukraina då? Jo, en vinst och två förluster är på intet sätt ett uselt facit. Senast föll man med uddamålet mot ett starkt tyskt landslag, men nu ser det ut som att förutsättningarna inte är de bästa inför matchen mot Spanien. I mina ögon är spanjorerna dessutom bättre än tyskarna i dagsläget.

Spanien vinner här

Ukraina har en ganska spännande generation spelare, men det saknas väl egentligen den där stora stjärnan som ska leda laget. Han som en gång i tiden var den stora stjärnan, det vill säga anfallaren Andriy Shevchenko, finns i för sig med i sammanhangen fortfarande, men i nuläget har han rollen som förbundskapten.

Det går säkert att få in lite av hans kvaliteter på planen när han försöker omsätta sina framgångsrika år i AC Milan, bland annat, till en vettig tränargärning, men det saknas ändå spelare med kapaciteten att verkligen få ut hans briljans på planen. Det är väl ofta Andriy Yarmolenko som ska göra det, men det är inte direkt en spelare på samma nivå.

Som om det inte vore nog med detta har Ukraina inför matchen mot Spanien helt osannolika problem med skador och avstängningar. Det finns massvis med spelare som är borta, och det lär göra att man formerar om startelvan en hel del inför den här matchen med ett par unga spelare som får viktiga roller. Rusland Malinovskiy är avstängd här, och vid sin sida har han tiotalet spelare som är borta med skador. Andriy Lunin, Andriy Pyatov och Taras Stepanenko kan exempelvis inte spela. Annars är det värt att nämna tunga namn som Junior moraes, Oleksandr Zinchenko och såklart Mykola Matvienko. Det är bara några av alla namn som redan har gjort framträdanden under UEFA Nations League-gruppspelet och som nu inte kan spela matchen mot Spanien.

Spanien har ett klart bättre lag redan från start, men saknar nu Daniel Carvajal och Diego Llorente. Det är spelare som troligen hade startat för Ukraina, men som jag personligen inte tror saknas särskilt mycket i det spanska laget. Efter två vinster och ett kryss vill man nog ta kommandot ytterligare med en tung trepoängare här.

Spanien -1,25 (asian handicap) spelas till 1,79 gånger såsen hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Spanien -1,25 (asian handicap)
Odds: 1,79
Bolag: Casumo
Spelstopp: 20:45, tisdag 13 oktober 2020
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: