Speltips Ungern – Island 12/11: Kvalfinal

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är en finalmatch i kvalet till EM 2021 som nu spelas mellan Unger och Island. Vinnaren tar sig hela vägen till gruppspelet nästa sommar.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det må vara en lätt avslagen sommar, höst och vinter för landslagsspel, men faktum är att det vid sidan om träningslandskamper och UEFA Nations League också spelas ett antal matcher som faktiskt är högintressanta.

För i potten återstår det nu fyra platser till nästa sommars mästerskap runt om i Europa, och det finns därmed åtta lag som nu ska slåss om de sista platserna. Ungern och Island har exempelvis ett bra utgångsläge inför det avgörande som nu ska spelas i Budapest.

Torsdagen den 12 november 2020 avgörs det om det blir Ungern eller Island som får göra övriga lag sällskap till EM 2021. Det handlar om en direkt avgörande playoff-final, som lagen tagit sig till efter semifinalvinster för en månad sedan. Imponerande den vägen.

Ungern var som bekant nära att ta sig direkt till gruppspelet, men föll mot Wales i den sista kvalomgången. Men nu har man alltså en ny chans och det enda som behövs är alltså ett bra resultat mot Island.

Island har redan spelat mästerskap på senare tid och har fått den vanan. Det har också visat sig vara ett lag som är synnerligen starkt i den här typen av avgörande matcher, även om man nu spelar mot ett svårslaget ungerskt landslag som har två vinster och ett kryss (trots motstånd som Ryssland, Serbien och Bulgarien) på slutet. Tufft värre.

Magkänslan säger Island

Adam Kovacsik, Botond Barath och Benjamin Babati kommer inte att spela den här matchen för hemmalaget Ungern. Det är minsann ett par tunga tapp att ha med sig inför en direkt avgörande match om att få spela i EM-slutspelet.

Däremot får man nu tillbaka Dominik Szoboszlai i spel efter att han har fått tillbaka ett negativa coronatest och därmed kan spela igen. Däremot ska man ha med sig att Laszlo Kleinheisler inte kan spela då han måste vara i karantän.

I bortalaget finns det lite osäkerhet och ett par spelare ser ut att stanna hemma. Arnor Traustason har spelat till sig en startplats på slutet, men MFF-mittfältaren är hemma i Malmö då det fanns coronasmitta i det egna laget i samband med guldfirandet i helgen. Det är ett tapp för Erik Hamrén.

Då det är en direkt avgörande match kan man nog förvänta sig en hel del riskminimerande från båda lagen och jag blir inte förvånad om det här blir en ganska målsnål historia.

Island draw no bet spelas till 2,23 gånger smeten hos 888sport. Det känns som att islänningarna blivit en lite för stor underdog.

Ungern - Island

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: