Speltips Uruguay – Chile 21/6: Mycket på spel

Axel Sjödin Publicerat: 21 juni 2021

Först ut från nattens Copa America kommer ett mycket intressant möte mellan Uruguay och Chile.

Uruguay - Chile

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är mellan dessa två lag som den förväntade striden om andraplatsen i gruppen kommer att utspela sig, vilket innebär att man med all förmodan undviker Brasilien och Colombia i den första slutspelsomgången.

Det är mycket på spel med andra ord och Uruguay behöver gå för trepoängaren här då de förlorade sin öppningsmatch mot Argentina med 0-1. Argentinarna inledde matchen med ett oerhört tryck mot det uruguayanska målet och inom första kvarten fick de hål på försvaret. Därefter sänktes tempot och Uruguay kom aldrig till några riktigt vassa målchanser i deras jakt på kvittering.

De har dock haft problem framåt även mot sämre motstånd och i deras fyra senaste matcher har Uruguay inte lyckats göra ett enda mål. Nu i sommar kryssade de i två mållösa matcher mot Paraguay och Venezuela i VM-kvalet inför Copa America och trenden verkar ha fortsatt även här. Med ett anfall som innehåller Edinson Cavani och Luis Suárez är det svårt att tänka sig.

Bra utgångsläge för Chile

Chilenarna fick i alla fall med sig en poäng i sin öppningsmatch som också var mot Argentina. Efter ett vackert frisparksmål från Messi lyckades Chile kvittera på straff i andra halvlek som Arturo Vidal missade men som Eduardo Vargas lyckades nicka in på returen. Senare fick de även med sig en trepoängare mot Bolivia i en förhållandevis jämna match där de gick segrande ur matchen med uddamålet.

Chile har på så sätt satt sig i en väldigt fin position inför den här matchen då de redan har fyra poäng i ryggen när de tar sig an Uruguay. Pressen ligger tveklöst på motståndarna här och Chile hade nog varit rätt nöjda med ett kryss här så att de har andraplatsen i egna händer inför det sista mötet mot Paraguay.

Den marknad som känns mest spännande här är kring Uruguays uteblivna målproduktion. De har oerhört spetskvalitet, men har uppenbara problem i uppbyggnadsfasen och kom som sagt inte till ett enda farligt läge mot Argentina i en match där de jagade kvittering i nästan 80 minuter. De har haft tre matcher på sig att förbättra det nu utan resultat.

Samtidigt har Chile varit bra på att täppa till där bak och Argentina fick bara med sig ett mål från en väldigt vacker frispark samtidigt som Bolivia främst fick nöja sig med avslut utanför straffområdet i halvdana lägen. Jag tror att Chile kan spika igen här och att Uruguays målspöke förföljer dem en match till. För 3.40 hos Lucky Sports spelas alltså att Uruguay inte lyckas göra mål.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Uruguay gör inte mål
Odds: 3.40
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 23:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: