Speltips USA – Panama 13/7: Semifinal i Gold Cup

Axel Sjödin Publicerat: 12 juli 2023

Under natten till onsdag spelas semifinalerna i Gold Cup och först ut är mötet mellan USA och Panama.

USA - Panama

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Amerikanerna gäller som klara favoriter att avancera till sin fjärde raka final i mästerskapet, där de också är regerande mästare. Panama har haft en någorlunda bekväm väg till finalen, men såg bra ut senast och verkar vara i god form inför det tuffa testet i semifinalen mot USA.

Den amerikanske tränaren BJ Callaghan har spelat ett högt spel under turneringen då de har spelat med en väldigt ung trupp under hela turneringen, utan någon större erfarenhet. I gruppspelet var det inga större bekymmer, trots det inledande krysset mot Jamaica, men det blev desto tuffare i kvartsfinalen mot Kanada senast.

Det var sen dramatik då USA tog ledningen i den 88:e minuten, för att därefter se Kanada kvittera i 93:e. Under förlängningen utspelade sig ett liknande scenario, men då var det kanadensarna som tog ledningen och USA som lyckades kvittera framåt matchens slutminuter. Det räckte för att ta matchen till straffar där amerikanerna till slut kunde avgöra och avancera mot tufft motstånd.

Gemensamt för dem båda är att de rustar inför världsmästerskapet i Nordamerika 2026 och därmed försöker ge unga spelare chansen att få lite mästerskapserfarenhet i landslagströjan, vilket vi även kunde se i Qatar senast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Panama övertygade i kvartsfinalen

Turneringen spelas i USA och Kanada och Panama lär därmed inte kunna räkna med något publikstöd i en match där de är nederlagstippade från början. Amerikanerna har haft det någorlunda lätt för Panama, inte minst på hemmaplan, men har trots allt åkt på en del historiska förluster som har svidit.

Panama saknar dock helt och hållet den stjärnglans som har börjat komma fram i det amerikanska laget under senare år, även om det mestadels är unga spelare från den inhemska ligan som har spelat i den här turneringen. För Panamas del är Michael Murillo från Anderlecht lagets kanske största namn, vilket säger en del. Han är dessutom skadad och lär inte medverka i semifinalen. Panama lyckades i alla fall säkra en plats i finalen efter att ha slagit ut det inbjudna Qatar med 4-0 i kvartsfinalen, vilket trots allt är ett starkt resultat.

Även om USA:s trupp är relativt oerfaren så har de haft chans att växa in i turneringen och med hemmapublikens stöd och en klart bättre trupp bör de kunna lyckas boka sin plats i finalen. För 2.12 gånger pengarna spelar vi på att USA vinner och kombinerar det med att det blir under 3,5 mål i matchen för 2.12 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: USA & under 3,5 mål
Odds: 2.12
Bolag: Betinia
Spelstopp: 01:30, torsdag 13 juli
TV: 
Stream:  viaplay logo