Speltips USA – Vietnam 22/7: Turneringsfavoriter

Axel Sjödin Publicerat: 21 juli 2023

Den återkommande guldfavoriten USA kliver in i turneringen under natten till lördag då de möter Vietnam i öppningsmatchen.

USA - Vietnam

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

En amerikansk vinst ger inte mer än pengarna tillbaka hos de flesta spelbolag, och detta känns på förhand som en av de mest ojämna matcherna som kommer att spelas i turneringen. USA har vunnit två raka VM och satsar här på sitt tredje, medan Vietnam lyckats ta sig hit för första gången, i samband med att antalet lag har utökats från 24 till 32.

Hos spelbolagen är det USA som gäller som favorit att vinna hela turneringen, vilket inte är konstigt med tanke på hur dominanta de har varit under senare år. Men inför årets VM har uppladdningen trots allt sett lite annorlunda ut och de har tvingats gå igenom ett generationsskifte sedan sist.

Det gick inte riktigt som beräknat i OS senast, då Sverige bröt deras 23 matcher långa svit utan förlust och amerikanskorna fick nöja sig med tredje plats. Då hade de en trupp fylld av veteraner, som sedan dess har fasats ut. Det är därmed ett klart mer oerfaret lag som kommer att ställas på plan från USA:s sida, och det är dessutom ett lag som har haft en hel del skadebekymmer inför världsmästerskapet.

Mallory Swanson och Catarina Macario är båda helt borta ur spel, samtidigt som Megan Rapinoe, Rose Lavelle och Julie Ertz förmodligen inte är helt hundraprocentiga ännu. Men de ska ha en tillräcklig bredd för att lyckas komma långt oavsett, frågan är bara om de är i skick till att gå för en tredje raka VM-titel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De står sig ännu inte mot de bästa nationerna

Vietnamesisk damfotboll har gått åt rätt håll i väldigt hög fart under senare år, och de har etablerat sig själva som det starkaste laget från Sydostasien efter att ha vunnit Sydostasiatiska spelen fyra gånger på rad. Men det är trots allt en svag region, och Vietnam har fortfarande en bra bit kvar innan de kan börja mäta sig med de mer etablerade stornationerna i sporten.

Då de hamnat i samma grupp som både USA och Nederländerna är ett avancemang från gruppen i stort sett helt uteslutet, men att de har lyckats ta sig till sitt första världsmästerskap någonsin är en vinst i sig, då det är en möjlighet för sporten att växa i hemlandet.

I uppladdningen inför VM lyckades de åtminstone göra match av det mot Tyskland, där de förlorade med 1-2, men därefter har de åkt på en 0-2-förlust och senast en 0-9-överkörning mot Spanien. Det lär ha tagit ned dem på jorden.

Vietnam lär göra sitt bästa för att hålla nere siffrorna mot de regerande världsmästarna i en match som bara kan sluta på ett sätt. Men USA har en viktig match mot Nederländerna i kommande omgång och jag tror inte att de kommer att fortsätta ösa framåt vid en stabil ledning. De har inte vunnit med stora siffror under hela året och därmed spelar vi på att det blir under 6,5 mål för 1.88 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 6,5 mål
Odds: 1.88
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 03:00, lördag 22 juli
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo