Speltips Vietnam – Nederländerna 1/8: Fullt fart framåt

Axel Sjödin Publicerat: 31 juli 2023

Nederländerna behöver jaga mål framåt mot Vietnam i hopp om att undvika Sverige i åttondelsfinalen.

Vietnam - Nederländerna

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Nederländerna behöver bara ta poäng för att garantera avancemang, vilket inte bör vara någon tuff uppgift mot gruppens klart sämsta lag. I nuläget leder USA gruppen med två måls marginal i målskillnad, men de möter ett tuffare motstånd i form av Portugal i sista rundan och Nederländerna har således en chans att kanske kunna ta sig förbi och på så sätt ha bäst chans att undvika att ställas mot Sverige direkt i åttondelen.

Hittills har vi inte fått se samma offensivt sprudlande Nederländerna som vi har varit vana vid på senare år. Än så länge har det varit målsnåla matcher mot både Portugal och USA, men poängmässigt har det gått riktigt bra med fyra poäng efter att de två tuffaste matcherna är avklarade. Att Vivianne Miedema saknas det här mästerskapet märks, hennes målskörd var helt sanslös under fjolårets OS där hon stod för tio mål på de fyra matcher som Nederländerna spelade innan de åkte ut.

De hade behövt en Miedema nu mot Vietnam, då målskillnad mycket väl kan bli avgörande i kampen om gruppsegern. Nederländerna lär gå framåt så gott det går, frågan är bara om de har spetsen som krävs för att vinna med fyra-fem mål, vilket mycket väl kan behövas.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vietnam har inte mycket att komma med

Detta är Vietnams första VM någonsin och utöver att de faktiskt lyckades kvala sig in till turneringen så lär det inte vara en turnering som de kommer att ha någon större lust att minnas. Antalet insläppta mål är i alla fall inte så högt som det hade kunnat vara i och med att de höll ned USA till tre och Portugal till två, trots att båda lagen hade tillräckligt med chanser för att kunna göra betydligt fler.

Mot det defensivt skickliga USA fick de inte ens iväg ett skott, alltså inte ett skott på mål, de sköt inte ens mot mål överhuvudtaget. Mot Portugal hade de åtminstone ett skott på mål, men i de två inledande matcherna har de knappt ens varit nära att kunna spräcka sin målnolla, utan har fått spendera all tid på plan med att freda sitt eget mål. Det lär bli mer av den varan när de nu ställs mot ett Nederländerna som har allt att vinna på att fortsätta ösa på framåt.

Nederländerna lär gå in med en helt annan matchplan än under tidigare möten och kommer säkerligen att satsa fullt ut på offensiven. Vietnam släppte till tillräckligt mycket chanser mot Portugal för att släppa in fyra-fem mål och hade portugisiskorna haft lite mer skärpa i avsluten hade siffrorna blivit större. Får Nederländerna bara hål på motståndet tidigt kan det därmed lossna rätt rejält tror jag. Vi spelar därmed på att Nederländerna gör över fyra mål hos Coolbet för 1.83, vilket innebär att vi får pengarna tillbaka vid vinst vid exakt fyra måls marginal.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nederländerna över 4 mål
Odds: 1.83
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 09:00, tisdag 1 augusti
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo