Speltips Wales – Belgien 16/11: Låst matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 16 november 2021

Wales har pole position i kampen om andraplatsen då man tar emot klara gruppsegrarna Belgien i den sista omgången av VM-kvalet. Matchen spelas tisdagen den 16 november 2021 med avspark kl 20.45.

Wales – Belgien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den sista omgången av det här VM-kvalet handlar grupp E om huruvida Wales eller Tjeckien ska lyckas knipa andraplatsen. Belgien är sedan i lördags redan klara gruppsegrarna medan Wales just nu är tvåa med två poängs marginal ner till trean Tjeckien. Samtidigt som den här matchen spelas tar Tjeckien emot Estland.

Wales övertygade då man vann sin måstematch hemma mot Belarus i lördags. Siffrorna skrevs till klara 5-1 och man har nu avgörandet i egna händer inför den här sista matchen.

Senast man mötte Belgien var i våras, då föll man med 3-1 på bortaplan efter att belgarna vänt ett tidigt 1-0-underläge. Nyckelmatcherna för Wales del har annars varit mötena mot Tjeckien. Man vann då hemma och kryssade borta och det är framförallt det som ger dem ett litet försprång inför detta avgörande.

Belgien kommer nu från en 3-1-seger hemma mot Estland som innebar att man kunde säkra sin biljett till VM 2022 i Qatar. De har därmed också gått obesegrade genom det här VM-kvalet så här långt, enda poängen tappade man i bortamötet mot Tjeckien.

Den senaste landslagssamlingen ägnade man sig åt Nations League där man fick stryk av både Frankrike och Italien.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett kompakt Wales

Wales är alltså två poäng före Tjeckien och därtill har man två måls bättre målskillnad inför den här sista omgången. Det innebär att ett kryss kan räcka för Wales så som Tjeckien inte vinner mot Estland med flera måls marginal.

Wales möter ett klart bättre lag än vad Tjeckien gör men har ett poängmässigt försprång. På förhand är det väldigt svårt att sia om vilket av dessa lag som har det bästa utgångsläget. Vad vi i alla fall vet är att båda matcherna kommer påverkas av varandra. Går till exempel Tjeckien ifrån till en tidig 2-0-ledning ökar pressen på Wales att vinna den här matchen.

Mycket av detta avgörande påverkas onekligen av Belgien. Med vilken inställning och med vilket lag kommer man ta sig an den här matchen? Även om de är professionella och kommer förbereda sig på bästa sätt så lär de sannolikt inte komma upp i full kapacitet.

Belgien är emellertid knappa favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. En rak tvåa kan spelas till ett odds omkring 2.30.

Även om Tjeckiens match påverkar den här matchen så tror jag inte att Wales kommer att förhålla sig till det förrän i slutskedet av matchen. Initialt lär de framförallt slå vakt om poängen och det kan nog innebära att Belgien kommer tillåtas att föra spelet i ganska stor utsträckning.

Wales är skickliga på att försvara sig lågt och kompakt och bygga sitt spel på snabba omställningar. Gareth Bale behövde bara spela en halvlek mot Belarus och lär förstås spela en nyckelroll i den här matchen.

Dessa förutsättningarna gör att jag tror på en ganska låst matchbild. Wales kommer inte riskera något baklängesmål om de inte måste i slutskedet. Det gör att mitt spel på den här matchen bli att det kommer göras under 2.5 mål till 1.82 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.82
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 16 november 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: