Speltips Wales – Irland 15/11: Offensivare än väntat

Martin Efvergren Publicerat: 14 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Wales toppar gruppen medan det har gått desto tyngre för Irland på sistone. Ett brittiskt derby stundar och det ser på förhand ut att bli målsnålt men spelvärdet finner jag i det motsatta.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betsson.

Wales förbundskapten Ryan Giggs har hamnat i trubbel igen och leder inte laget vid den här samlingen. I torsdags lyckades man ändå få med sig 0-0 i en träningsmatch mot USA och läget inför den nu stundande avslutningen av Nations League-gruppspelet ser ljus ut.

Wales är obesegrade och toppar gruppen med sina tio poäng efter fyra matcher. Det ger att man är en poäng före Finland men hela åtta poäng före Irland. Vid den senaste landslagssamlingen spelade man 0-0 borta mot Irland, vilket man följde upp med att vinna med 1-0 borta mot Bulgarien.

Stephen Kenny tog över som förbundskapten för Irland i april i år med ambitionen att utveckla lagets offensiv. Dessvärre har det ännu inte gett resultat i form av ökad målfabrikation. På de fem senaste matcherna har Irland inte gjort ett enda mål.

I torsdags fick man stryk med 3-0 mot England i träningsmatch. Vid den senaste samlingen blev man utslagna på straffar efter 0-0 mot Slovakien i EM-kvalet. Den matchen följdes av den mållösa tillställningen mot Wales samt en 1-0-förlust borta mot Finland.

Irland prioriterar offensiven

Innan Stephen Kenny tog över Irland var man det målsnålaste laget i Europa. Försvaret var så gott som ogenomträngligt men man gjorde knappt några mål heller. Sedan dess har Kenny byggt om med en offensivare formation och lite högre utgångspunkter men resultatet har endast blivit att man har släppt in lite fler mål än tidigare. Målfabrikationen har snarare gått bakåt.

Irland har förlorat 4 av sina 5 senaste matcher och har alltså inte gjort mål i någon av dessa matcher. I Nations League är man 7 poäng bakom Finland i gruppen och med två matcher kvar är det således redan klart att Wales och Finland kommer göra upp om första- och andraplatsen.

Senaste mötet mellan de här lagen slutade 0-0 och oddsen för att det kommer göras många mål i den här matchen är skyhöga.

Därtill har Wales hållit nollan i 7 av sina 8 senaste matcher och sett till de här lagens senaste resultat talar det mesta för att det här kommer att bli målsnålt.

Samtidigt går det att argumentera för att Irlands mer offensiva spelsätt för eller senare måste ge utdelning i form av mål. Förutom ära och heder har Irland inte så mycket att spela för i den här matchen och när man inte har gjort mål på fem matcher så bör det vara offensiven som är prio.

Detsamma gäller Wales, som trots en hel del individuell offensiv kvalitet, bara har gjort 1 mål på de 4 senaste matcherna.

Sammantaget ger detta att jag finner spelvärde i ett överspel där mitt val blir att det kommer göras över 1.5 mål i den här matchen.

Wales – Irland

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: